366
Φυσικά και χαμογελάει ο Γιάνης. Για άλλη μια φορά, κατάφερε να δημιουργήσει συζητήσεις - που τον αφορούν | REUTERS/Alkis Konstantinidis

Η ψήφος του Βαρουφάκη στη Μέρκελ

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2015, 01:50
Φυσικά και χαμογελάει ο Γιάνης. Για άλλη μια φορά, κατάφερε να δημιουργήσει συζητήσεις - που τον αφορούν
|REUTERS/Alkis Konstantinidis

Η ψήφος του Βαρουφάκη στη Μέρκελ

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2015, 01:50

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ παραχώρησε συνέντευξη σε γερμανικό περιοδικό, στο Stern. Δείτε πώς σχολίασε πρόσωπα με τα οποία είχε πολιτική συναναστροφή.

Κατά δήλωσή του, μπορεί με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών τής Μέρκελ να ήταν σαν… μποξέρ που αντάλλασσαν χτυπήματα, αλλά για την ίδια ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει άλλη άποψη.

Κι όχι μόνο «άλλη άποψη», αλλά παραδέχθηκε πως είναι σφόδρα εντυπωσιασμένος από την πολιτική που ασκεί η Καγκελάριος στο μείζον θέμα της προσφυγικής κρίσης. Συγκεκριμένα, είπε: «Ισως να ψήφιζα Μέρκελ αν ήμουν Γερμανός».

Τις δηλώσεις αυτές, αλλά και τα υπόλοιπα που θα διαβάσετε πιο κάτω, τις έκανε σε συνέντευξή του στο -εβδομαδιαίο περιοδικό, που εκδίδεται στο Αμβούργο- Stern. Στην ίδια συνέντευξη έριξε τα βέλη του στον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ χαρακτηρίζοντάς τον ως τον «χειρότερο πολιτικό που έχω γνωρίσει ποτέ».

Αναφορικά με τη σχέση με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν μας εξέπληξε – άλλωστε έχει δώσει το στίγμα της επαφής τους αρκετές φορές. Τώρα, όμως, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν «ήθελε καν να μου δώσει το χέρι του (…) «ήμασταν σαν δύο μποξέρ που αντάλλασσαν χτυπήματα για ένα διάστημα και μετά αισθάνονται πιο κοντά ο ένας στον άλλον από ό,τι σε οποιοδήποτε τρίτο πρόσωπο».

Προφανώς και δεν θα άφηνε την ευκαιρία να μην αναφερθεί και στον Αλέξη Τσίπρα. Για εκείνον δήλωσε πως δεν έχουν συναντηθεί από τον Αύγουστο. «Θεωρώ ότι δεν μπορούσε να με κοιτάξει στα μάτια», είπε με νόημα και συμπλήρωσε πως «ο πρωθυπουργός βιάστηκε να υποχωρήσει (…) Αυτό έκανε τους δανειστές να πιστέψουν ότι μπορούν να μας καταστρέψουν». Και τι θα έκανε στην περίπτωση που υπήρχε συνάντηση; «Αν τον συναντούσα τώρα, θα τον αγκάλιαζα». Και έσπευσε να σημειώσει: «Αλλά δεν τον ψήφισα».

Από τα πυρά του δεν γλίτωσαν οι πολιτικοί αντίπαλοί του, όπως και τα ΜΜΕ. Δίχως περιστροφές δήλωσε ότι «εξαπέλυσαν μία καμπάνια δολοφονίας προσωπικότητας εις βάρος μου. Δεν υπάρχει αμφιβολία, ήμουν θύμα». Για να γίνει περισσότερο κατανοητός, έφερε, ως παράδειγμα, την Τρόικα: «Οταν οι Ελληνες δημοσιοποίησαν τις προτάσεις τους, απείλησαν να τις σκίσουν δημόσια. Και μετά διέρρευσαν στον Τύπο ότι πήγα χωρίς προτάσεις. Ηταν απίστευτο».

Τελικά, δεν υπάρχει συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη που να μη βγάλει κάποια είδηση. Σε κάθε περίπτωση, δεν γίνεται να μην προκαλέσει συζητήσεις…

upl5677ed3d07d2d

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...