238
Χαμόγελα μετά τον απεγκλωβισμό | REUTERS/Fabrizio Bensch

Αμηχανία στο Βερολίνο – Οταν η Τερέζα Μέι κλειδώθηκε στη λιμουζίνα μπροστά στη Μέρκελ

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2018, 16:14
Χαμόγελα μετά τον απεγκλωβισμό
|REUTERS/Fabrizio Bensch

Αμηχανία στο Βερολίνο – Οταν η Τερέζα Μέι κλειδώθηκε στη λιμουζίνα μπροστά στη Μέρκελ

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2018, 16:14

Η Τερέζα Μέι έφτασε την Τρίτη  στο Βερολίνο σε μια μίνι-περιοδεία στην Ευρώπη για να καταφέρει να περισώσει κάτι από το (σχεδόν) ναυάγιο του Brexit.

Η ψηφοφορία στο βρετανικό Κοινοβούλιο για την έγκριση της συμφωνίας επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα Τρίτη, ωστόσο χθες η Μέι ανακοίνωσε ότι θα την αναβάλει και θα επιδιώξει επιπλέον διαβεβαιώσεις από την ΕΕ έτσι ώστε να διασφαλίσει ότι θα περάσει. Το κοινοβούλιο θα ψηφίσει πριν από τις 21 Ιανουαρίου.

Στον πρώτο σταθμό της περιοδείας συναντήθηκε με τον ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε, ενώ στο βροχερό Βερολίνο και την καγκελαρία την περίμενε η Ανγκελα Μέρκελ.

Η Τερέζα Μέι έφτασε με τη λιμουζίνα, αλλά από λάθος κλειδώθηκε μέσα στο αυτοκίνητο. Πέρασε λίγη ώρα μέχρι να την απεγκλωβίσουν, με την Μέι να χαμογελά συγκαταβατικά μόλις βγήκε.

Ο Guardian υπενθυμίζει τα λόγια του Μάικλ Γκόουβ, σήμερα υπουργού Περιβάλλοντος και τότε ηγέτη της καμπάνιας υπέρ του Brexit. Ελεγε τότε ότι αν παραμείνει η Βρετανία στην ΕΕ «θα είμαστε σαν όμηροι κλειδωμένοι στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου».

Να λοιπόν που συνέβη και αυτό.

Αλλά ας θυμηθούμε και δύο άλλες άβολες στιγμές με πρωταγωνίστρια την Τερέζα Μέι.

Τον Δεκέμβριο του 2016 σε μια Σύνοδο Κορυφής η πρωθυπουργός κοιτά μόνη, αμήχανη και σαν χαμένη αριστερά και δεξιά, ενώ πίσω της πολλοί άλλοι συζητούν σε ομάδες ή απλά λένε ένα «γεια» και αλληλοασπάζονται φιλικά.

Και σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, τον Οκτώβριο του 2017 όταν ο φακός την έπιασε να περιμένει μόνη τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε ένα άδειο δωμάτιο με ένα κουρασμένο βλέμμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...