226
Ο Τζαμάλ Κασόγκι και οι επιζώντες από επίθεση ενόπλου συντάκτες αμερικανικής εφημερίδας στα εξώφυλλα του Time | Time

Ανθρωποι της χρονιάς για το Time οι καταδιωκόμενοι δημοσιογράφοι

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2018, 15:29
Ο Τζαμάλ Κασόγκι και οι επιζώντες από επίθεση ενόπλου συντάκτες αμερικανικής εφημερίδας στα εξώφυλλα του Time
|Time

Ανθρωποι της χρονιάς για το Time οι καταδιωκόμενοι δημοσιογράφοι

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2018, 15:29

Τους δημοσιογράφους που δολοφονούνται, που κλείνονται στην φυλακή ή υφίστανται νομική παρενόχληση από τις Αρχές ονόμασε ανθρώπους της χρονιάς για το 2018 το αμερικανικό περιοδικό Time.

Είναι «οι Φύλακες» που όλοι έγιναν στόχος για τη δουλειά τους – κάποιοι το πλήρωσαν με τη ζωή τους.

Ενα από τα τέσσερα εξώφυλλα του περιοδικού, αφιερώνεται καταρχάς στον Τζαμάλ Κασόγκι, τον άγρια δολοφονημένο Σαουδάραβα δημοσιογράφο.

Επειτα είναι οι δημοσιογράφοι της Capital Gazette, της εφημερίδας από το Μέριλαντ, που είδαν τον περασμένο Ιούλιο έναν ένοπλο που είχε νομικές διαφορές με την εφημερίδα να εισβάλει και να δολοφονεί τέσσερις δημοσιογράφους και έναν υπεύθυνο εμπορικού.

Είναι ακόμη οι δημοσιογράφου του Reuters Ουά Λόουν και Κιάου Σόε Οο που αποκάλυψαν τα εγκλήματα του στρατού στη Μιανμάρ κατά των μουσουλμάνων Ροχίνγκια. Για το λόγο αυτό καταδικάστηκαν και οι δύο σε κάθειρξη επτά ετών.

Τέλος είναι η Μαρία Ρέσα από τις Φιλιππίνες, πρώην διευθύντρια του γραφείου του CNN στη χώρα, η οποία από την ιστοσελίδα της επικρίνει τη διακυβέρνηση του προέδρου Ροντρίγκο Ντουτέρτε, ο οποίος έχει εξαπολύσει πόλεμο κατά των εμπόρων ναρκωτικών.

Το Time μιλά για ένα πόλεμο κατά της αλήθειας, στο όνομα του οποίου έχουν φυλακιστεί 262 δημοσιογράφοι (το 2017), ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει καταγραφεί ποτέ. Την ίδια στιγμή, μια χιονοστιβάδα παραπληροφόρησης, fake news και απαξίωσης εργασίας των ρεπόρτερ  από κυβερνητικούς αξιωματούχους επιτίθενται κατά της δημοσιογραφίας, αναφέρει το αμερικανικό περιοδικό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News