260
Ο Πάνος Καμμένος με άλλους των ΑΝΕΛ σε παλαιότερη συνεδρίαση της ΚΟ. Αυτή τη φορά η συζήτηση κράτησε λίγο | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Οι ΑΝΕΛ ανακοίνωσαν τον… ανασχηματισμό της κυβέρνησης

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2018, 15:34
Ο Πάνος Καμμένος με άλλους των ΑΝΕΛ σε παλαιότερη συνεδρίαση της ΚΟ. Αυτή τη φορά η συζήτηση κράτησε λίγο
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Οι ΑΝΕΛ ανακοίνωσαν τον… ανασχηματισμό της κυβέρνησης

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2018, 15:34

Η έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξ. Ελλήνων την οποία είχε συγκαλέσει ο Πάνος Καμμένος με αφορμή τις νέες δηλώσεις Ζάεφ και το μέλλον της κυβερνητικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν κράτησε πολύ.

Οι περισσότεροι που παραβρέθηκαν δεν είχαν να πουν και τίποτα καινούργιο. Ο Γιώργος Παπαχριστόπουλος επέμεινε ότι πρώτα θα σπάσει την κομματική γραμμή ψηφίζοντας τη Συμφωνία και μετά θα παραδώσει τη βουλευτική του έδρα, ο Κώστας Κατσίκης από την άλλη επέμεινε ότι οι ΑΝΕΛ πρέπει να ρίξουν την κυβέρνηση, ενώ η Ελενα Κουντουρά ήταν στις ΗΠΑ και ο Κώστας Ζουράρις ασθενής – απουσίαζαν δηλαδή οι άλλοι δύο που υπό προϋποθέσεις θα ψηφίσουν τη Συμφωνία.

Τι απέμεινε; Η απόφαση με εισήγηση του κ. Καμμένου να παραμείνουν σταθεροί στην καταψήφιση της Συμφωνίας αλλά να μη ρίξουν την κυβέρνηση. Αυτό θα γίνει με την αποχώρηση των υπουργών των ΑΝΕΛ από το κυβερνητικό σχήμα.

Αρα για πρώτη φορά ίσως στα πολιτικά χρονικά της χώρας έχουμε έναν ανασχηματισμό που προαναγγέλλεται: όταν έρθει η Συμφωνία στη Βουλή, περί τα τέλη Ιανουαρίου, θα πρέπει ο Αλέξης Τσίπρας να βρει νέο υπουργό Αμυνας ύστερα από τέσσερα χρόνια παρουσίας του κ. Καμμένου στο Πεντάγωνο καθώς και νέο υπουργό Τουρισμού (στη θέση της κυρίας Κουντουρά) και βεβαίως νέο υφυπουργό Εξωτερικών για να αντικαταστήσει τον Τέρενς Κουίκ, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, δεν ήταν παρών στη συνεδρίαση της ΚΟ, κάτι που συζητήθηκε.

Οι ΑΝΕΛ διεμήνυσαν επίσης ότι δεν θα στηρίξουν το ενδεχόμενο πρότασης μομφής. Οι διαφωνίες αναμένεται να απασχολήσουν την ΚΟ το επόμενο διάστημα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο Πάνος Καμμένος έθεσε εκ νέου ζήτημα κομματικής πειθαρχίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...