251
O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ στις δηλώσεις του το πρωί της Τρίτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ | Youtube/ ΣΚΑΪ

Πλεύρης: Συνειδησιακό το «όχι» στον γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια – δεν θα το ψηφίσω

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2024, 11:44
O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ στις δηλώσεις του το πρωί της Τρίτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ
|Youtube/ ΣΚΑΪ

Πλεύρης: Συνειδησιακό το «όχι» στον γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια – δεν θα το ψηφίσω

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2024, 11:44

Αμετακίνητος στην απόφασή του να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον γάμο και την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια, εμφανίστηκε εκ νέου, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης.

Οπως είπε ο πρώην υπουργός εν όψει και της συνέντευξης του Πρωθυπουργού για το θέμα την Τετάρτη στην ΕΡΤ, ο κ. Μητσοτάκης «θα θέσει το πλαίσιο, θα αναπτυχθούν και τα επιχειρήματα, εγώ όμως διαφωνώ και για τον γάμο, οπότε δεν περιμένω τι παραπάνω ή λιγότερο μπορεί να έχει (το νομοσχέδιο). Να τοποθετηθεί ο Πρωθυπουργός και επ’ αυτού θα τοποθετηθώ».

Ο κ. Πλεύρης έκανε λόγο για ένα θέμα που συνδέεται με θέματα συνείδησης και όχι με χάραξη πολιτικής, οπότε όπως ξεκαθάρισε, «η διαφωνία μου εκφράζεται με τη μη στήριξη, δεν θα το ψηφίσω».

«Διαφωνώ με οποιαδήποτε παρέμβαση στο οικογενειακό δίκαιο, άρα και στην αλλαγή μορφής της οικογένειας, ακόμα και αν δεν υπάρχει τεκνοθεσία. Αυτά τα θέματα έχουν λυθεί με σύμφωνο συμβίωσης σε απλές μορφές», θέλησε να σημειώσει.

Αντίστοιχα, όπως παρατήρησε, η πρόταση νόμου που κατατέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ λέει: γάμος, υιοθεσία, κατάργηση των όρων άνδρας – γυναίκα στο πλαίσιο του δικαίου μας, επιλογή του γονέας 1 και γονέας 2 (πατέρας – μητέρα κατ’ επιλογή «Γονέας Ι» και «Γονέας ΙΙ»). Λέει δηλαδή στον αστικό κώδικα να μη χρησιμοποιούνται τα έμφυλα, και ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή (παρένθετη μητέρα).

Η διάταξη, όπως τη φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ο πρώην υπουργός Υγείας, δεν υπάρχει σε καμία χώρα της ΕΕ. Θέλει να κάνει τη γυναίκα μηχανή παραγωγής τέκνων για να ικανοποιείται το «εγώ» κάποιων για να κάνουν παιδιά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...