247
Μόνικα Κριεμάντι και Ιλίρ Μέτα | Facebook / Monika Kryemadhi

Αλβανία: Ο πρόεδρος Ιλίρ Μέτα πήγε σε «κορονοπάρτι»

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2020, 21:47
Μόνικα Κριεμάντι και Ιλίρ Μέτα
|Facebook / Monika Kryemadhi

Αλβανία: Ο πρόεδρος Ιλίρ Μέτα πήγε σε «κορονοπάρτι»

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2020, 21:47

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Αλβανία μετά από τη συμμετοχή του προέδρου της χώρας, Ιλίρ Μέτα, σε πάρτι και ενώ βρίσκονται σε ισχύ τα  περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, και όπως αναφέρει το Αlbaniandailynews.com, το πάρτι οργανώθηκε από τον ηθοποιό Μπες Καλάκου για τα γενέθλιά του.

Στο πάρτι συμμετείχε και η Μόνικα Κριεμάντι, σύζυγος του Μέτα και επικεφαλής του κόμματος «Σοσιαλιστικό Κίνημα για την Ένταξη».

Μετά από πλάνα που δόθηκαν στη δημοσιότητα και οι καλεσμένοι φαίνονται να μην κρατούν τις ενδεδειγμένες αποστάσεις ασφαλείας, η αστυνομία επέβαλε χρηματικά πρόστιμα στους περίπου 30 καλεσμένους αλλά και στον ιδιοκτήτη του εστιατορίου όπου πραγματοποιήθηκε το πάρτι.

Το πρόστιμο αντιστοιχεί σε περίπου 110 ευρώ ανά συμμετέχοντα, με τον Μέτα να κάνει λόγο για «πολιτικά παιχνίδια» εν όψει των εκλογών της άνοιξης.

«Με προσκάλεσαν στο πάρτι γενεθλίων, τα εστιατόρια ήταν ανοιχτά, η απόσταση ήταν υποδειγματική», είπε, υποστηρίζοντας ότι φορούσε κανονικά τη μάσκα του αποτελώντας παράδειγμα για τους πολίτες.

Σημειώνεται πως δεν είναι πρώτη φορά που επιβλήθηκε πρόστιμο στη Κριεμάντι, λόγω παραβίασης των μέτρων για την πανδημία.

Το προηγούμενο διάστημα κλήθηκε δύο φορές να πληρώσει πρόστιμα ύψους 25 και 40 ευρώ καθώς δεν φορούσε μάσκα σε εξωτερικούς χώρους.

Το υγειονομικό σύστημα στην Αλβανία, και ειδικά στις περιοχές της εθνικής ελληνικής μειονότητας, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Ηδη, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων μεταφέρθηκαν τα τελευταία 24ωρα τρία σοβαρά περιστατικά από την Αλβανία: ένας ασθενής σε κρίσιμη κατάσταση από την περιοχή της Χειμάρας, ένας δάσκαλος από την Λιβαδειά με σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα, καθώς κι ένας γιατρός από την Δερβιστάνη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...