233
| Intime

Alco: Προβάδισμα 12,8 μονάδων της ΝΔ – «Ναι» στις απαγορεύσεις για τους ανεμβολίαστους

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2021, 20:20
|Intime

Alco: Προβάδισμα 12,8 μονάδων της ΝΔ – «Ναι» στις απαγορεύσεις για τους ανεμβολίαστους

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2021, 20:20

Ευρεία διαφορά που φτάνει σχεδόν τις 13 μονάδες διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει η δημοσκόπηση της Alco, στην οποία φαίνεται ότι η πλειονότητα των πολιτών στηρίζουν τα μέτρα που αφορούν τους ανεμβολίαστους.

Στην έρευνα, που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα από το Open, και στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 36,9% έναντι ποσοστού 24,1% για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα ποσοστά είναι πρακτικά αμετάβλητα για τα δύο κόμματα σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας: 36,9% για τη ΝΔ και 24% για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 7% και το ΚΚΕ με 5,5%. Η Ελληνική Λύση είναι στο  4,6% και τo Μερα25 στο 3,6%. Οι αναποφάσιστοι είναι  11,5%.

Στο ερώτημα αν εμπιστεύονται περισσότερο ως Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα, το 40% απάντησε τον κ. Μητσοτάκη και το 22% τον κ. Τσίπρα. Στο 32% ήταν η απάντηση «κανένας».

Για το ζήτημα των περιορισμών για τους ανεμβολίαστους, στο ερώτημα αν οι απαγορεύσεις για αυτά τα πρόσωπα είναι απαραίτητες για τη δημόσια υγεία ή συνιστούν διχασμό, το 54% λέει ότι είναι απαραίτητες και το 39% τις βρίσκει διχαστικές.

Ζητήθηκε, τέλος, γνώμη των πολιτών για την κυβέρνηση με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών θητείας. Οι πολίτες θεωρούν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι καλύτερη από αυτή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξωτερική πολιτική, την οικονομία και το μεταναστευτικό, αλλά χειρότερη σε τομείς όπως η εγκληματικότητα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...