223
O υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στην τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΣΚΑΪ τη Δευτέρα 19/7 | Youtube/ ΣΚΑΪ

Βορίδης για υποχρεωτικότητα: Ή επιστρέφεις εμβολιασμένος ή αλλάζεις δουλειά

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2021, 11:16
O υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στην τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΣΚΑΪ τη Δευτέρα 19/7
|Youtube/ ΣΚΑΪ

Βορίδης για υποχρεωτικότητα: Ή επιστρέφεις εμβολιασμένος ή αλλάζεις δουλειά

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2021, 11:16

Η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού δεν αφορά το σύνολο του πληθυσμού, υπογράμμισε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εσωτερικών, αλλά συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, καθώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, θέλουμε να βγάλουμε τον (ανεμβολίαστο) εργαζόμενο από τον τόπο όπου εργάζεται, γιατί αποτελεί κίνδυνο».

«Γι’ αυτό και μπαίνει σε αναστολή» και «για όσο διαρκέσει η αναστολή, δεν θα λαμβάνει μισθό», εξήγησε ο κ. Βορίδης, επαναλαμβάνοντας ότι η αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών θα πρέπει να έχει συγκεκριμένο χρονικό όριο.

«Κατά τη γνώμη μου η αναστολή εργασίας θα πρέπει να έχει έναν συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα και εν συνεχεία οι εργασιακές σχέσεις θα πρέπει να διευθετηθούν. Θα επιστρέψει στη δουλειά του εμβολιασμένος ή θα επιλέξει ότι δεν θέλει να κάνει αυτή την δουλειά», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο υπουργός. Γι’ αυτό τον λόγο, πρόσθεσε, η αναστολή εργασίας θα πρέπει να είναι οριοθετημένη, «έχοντας στο μυαλό μας και τη λειτουργία της επιχείρησης».

«Αν δεν υπάρξει ειδική διάταξη νόμου που θα αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, θα ισχύουν κυρώσεις για παράβαση σύμβασης εργασίας», θέλησε να επισημάνει ο κ. Βορίδης, ενώ σε ερώτηση τι κυρώσεις θα μπορούσαν να επιβληθούν, αρκέστηκε να πει ότι «υπάρχει μία βεντάλια επιλογών».

Αναφερόμενος, τέλος, στην αντικατάσταση των εργαζομένων που θα τίθενται σε αναστολή εργασίας, ο υπουργός Εσωτερικών αναγνώρισε ότι δεν θα εύκολο εγχείρημα. «Εάν δεν υπάρχει χρονικός ορίζοντας της αντικαταστάσεως, δεν βρίσκεις εύκολα άνθρωπο να θέλει να δουλέψει, χωρίς να ξέρει πόσο θα δουλέψει», σημείωσε.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...