259
H σορός της φάλαινας στη μέση του τροπικού δάσους | Twitter

Μυστήριο με νεκρή φάλαινα που βρέθηκε στη ζούγκλα του Αμαζονίου

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2019, 21:30
H σορός της φάλαινας στη μέση του τροπικού δάσους
|Twitter

Μυστήριο με νεκρή φάλαινα που βρέθηκε στη ζούγκλα του Αμαζονίου

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2019, 21:30

Ενώπιον ενός αινίγματος που θυμίζει κάτι από… X-Files, βρίσκεται η επιστημονική κοινότητα της Βραζιλίας μετά τον εντοπισμό μιας νεκρής μεγάπτερης φάλαινας στη… ζούγκλα του Αμαζονίου.

Όπως σημειώνει η ιταλική Corriere, το κήτος εντοπίστηκε την περασμένη Παρασκευή από ντόπιους, που είδαν όρνια να πετάνε πάνω από τη νήσο Μαρέχο κοντά στο δέλτα του Αμαζονίου.

Αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας, Υγιεινής και Περιβάλλοντος της πολιτείας Παρά δήλωσαν ότι βρήκαν τη φάλαινα, μήκους 11 μέτρων, μόνο αφού παρακολούθησαν τα όρνια που είχαν κυκλώσει τη σορό.

Η έκπληξή τους μάλιστα ήταν μεγάλη επειδή το θαλάσσιο θηλαστικό δεν φαινόταν να φέρει τραύματα ή πληγές.

«Δεν είμαστε ακόμα σίγουροι πως κατέληξε εδώ, αλλά υποθέτουμε ότι το πλάσμα βρισκόταν κοντά στην ακτή και η παλίρροια, η οποία ήταν αρκετά σημαντική τις τελευταίες ημέρες, το πήρε και το έριξε στην ενδοχώρα», σημείωσε η ειδικός Ρενάτα Έμιν μέλος ομάδας δέκα βιολόγων της ΜΚΟ Bicho D’ agua που πλαισίωσε την αποστολή.

«Είμαστε μπερδεμένοι για το τι κάνει μια φάλαινα στην βόρεια ακτή της Βραζιλίας κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου, επειδή αυτό είναι ένα πολύ ασυνήθιστο φαινόμενο» σημείωσε.

Οι μεγάπτερες φάλαινες εμφανίζονται συνήθως πιο νότια στις ακτές της Μπαϊα μεταξύ Αυγούστου και Νοεμβρίου, αλλά σπάνια ταξιδεύουν χιλιάδες χιλιόμετρα βόρεια από το στόμα του Αμαζονίου.

Η κυρία Έμιν δήλωσε ότι η φάλαινα πιστεύεται ότι είναι ένα μωρό φάλαινα που χωρίστηκε από τη μητέρα του ενώ μετανάστευαν νότια.

Οι ερευνητές διευκρίνισαν ότι έως στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί οι λόγοι του θανάτου του θηλαστικού, αλλά άρχισαν να λαμβάνουν δείγματα από το κουφάρι για περαιτέρω μελέτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...