210
O περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός | ΙΝΤΙΜΕnews

Αγοραστός: 200 τεστ στη Ν. Σμύρνη Λάρισας – Φόβοι και για τους οικισμούς Ρομά στο Κουτσόχερο

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2020, 11:01
O περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός
|ΙΝΤΙΜΕnews

Αγοραστός: 200 τεστ στη Ν. Σμύρνη Λάρισας – Φόβοι και για τους οικισμούς Ρομά στο Κουτσόχερο

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2020, 11:01

Ακόμη 200 τεστ για τον κορονοϊό θα γίνουν εντός της ημέρας (Παρασκευή), στη δεύτερη φάση της διαδικασίας που ακολουθείται στη συνοικία της Νέας Σμύρνης Λάρισας και συγκεκριμένα στον οικισμό των Ρομά.

Αυτό έκανε γνωστό σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ενημερώνοντας ότι πλέον εξετάζεται να γίνουν τεστ και σε άλλους οικισμούς Ρομά στην περιοχή, καθώς επίσης στον καταυλισμό των μεταναστών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας:

«Θα γίνουν τεστ στην περιοχή που είναι αποκλεισμένη. Τα τεστ θα κάνει ο ΕΟΔΥ που έρχεται. Έρχεται όμως και αντιπροσωπεία της Πολιτικής Προστασίας. Τα τεστ όμως θα τα κάνουν και οι δύο ιδιώτες που έχουν πιστοποιημένα εργαστήρια, επίσης το Πανεπιστημιακό αλλά και το Γενικό Νοσοκομείο, και ο κ. Χατζηχριστοδούλου που θα συντονίζει την κατάσταση.

Σύντομα θα έχουμε τα αποτελέσματα 200 αποτελεσμάτων από τα τεστ και μετά θα γίνει ο συντονισμός για τις περαιτέρω ενέργειες.

Οι άνθρωποι που θα βρεθούν θετικοί θα μεταφερθούν στην «Αρωγή». Βρέθηκαν ήδη γιατροί και νοσηλευτές, πρέπει όμως να βρεθεί και το κατάλληλο προσωπικό για να υπάρξει καθαριότητα, καθώς το Κέντρο Αποκατάστασης δεν λειτουργούσε τις τελευταίες ημέρες.

Πυροσβεστική και Αστυνομία θα βρίσκονται στο σημείο της Ν. Σμύρνης και θα διαφυλάττουν τη διαδικασία της τήρησης των μέτρων. Ταυτόχρονα πρέπει πια να δούμε και άλλους οικισμούς Ρομά στην περιοχή μας ή και στον καταυλισμό των μεταναστών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...