303
Η Ανγκελα Μέρκελ κατά την ενημέρωση των ΜΜΕ για τον κορονοϊό την Πέμπτη | Markus Schreiber/Pool

«Η κατάσταση είναι εύθραυστη» ομολογεί η Μέρκελ – στους 2.373 οι νεκροί του κορονοϊού στη Γερμανία

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2020, 09:32
Η Ανγκελα Μέρκελ κατά την ενημέρωση των ΜΜΕ για τον κορονοϊό την Πέμπτη
|Markus Schreiber/Pool

«Η κατάσταση είναι εύθραυστη» ομολογεί η Μέρκελ – στους 2.373 οι νεκροί του κορονοϊού στη Γερμανία

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2020, 09:32

Aλλοι 266 άνθρωποι υπέκυψαν στην ασθένεια Covid-19 το τελευταίο 24ωρο στη Γερμανία, όπου ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού ανήλθε πλέον σε 2.373, σύμφωνα με δεδομένα που συγκεντρώνει και δημοσιοποιεί στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 5.323 για να φθάσει την Παρασκευή στα 113.525, όπως έδειξαν τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, το οποίο είναι ειδικευμένο στην αντιμετώπιση των μολυσματικών ασθενειών.

Πρόκειται για την τέταρτη συνεχόμενη ημέρα που καταγράφεται αύξηση τόσο των θανάτων, όσο και των κρουσμάτων μόλυνσης, έπειτα από ισάριθμες συναπτές ημέρες μείωσής τους.

«Η κατάσταση είναι εύθραυστη, ζούμε με τον ιό», είχε παραδεχτεί λίγο νωρίτερα η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ η οποία κάλεσε τους πολίτες, παρά τα όποια ενθαρρυντικά μηνύματα περί εξομάλυνσης της επιδημιολογικής καμπύλης του κορονοϊού, να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα περιορισμού.

«Οι νέοι αριθμοί μας δίνουν επιφυλακτικά λόγους αισιοδοξίας. Και είμαι πολύ χαρούμενη με την εξέλιξη. Αλλά δεν πρέπει θεωρούμε ότι υπάρχει ασφάλεια. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Δεν πρέπει να καταστρέψουμε έτσι γρήγορα ό,τι πετύχαμε ως τώρα. Ας μην φερθούμε με απερισκεψία», προειδοποίησε η καγκελάριος ενόψει και του τριημέρου του Πάσχα των Ρωμαιοκαθολικών και των Προτεσταντών.

Επεσήμανε δε ότι ακόμη είναι άγνωστο ποια επίδραση θα έχει στην εξάπλωση του κορονοϊού ενδεχόμενη χαλάρωση των περιορισμών.

«Οσο δεν υπάρχει εμβόλιο, ζούμε με τον ιό και ισχύουν όσα έχουμε πει – αποστασιοποίηση, καλή υγιεινή, όχι χειραψίες», πρόσθεσε και έκανε γνωστό ότι η κατάσταση θα αξιολογηθεί την επόμενη Τρίτη, ενώ την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων.

«Η επόμενη εβδομάδα θα είναι περίοδος σημαντικών διαβουλεύσεων, μεταξύ άλλων και σχετικά με ενδεχόμενη άρση κάποιων περιορισμών», ανέφερε και παρέπεμψε στην μελέτη της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών η οποία εκπονείται, όπως διευκρίνισε, όχι μόνο από γιατρούς, αλλά και από ψυχολόγους και κοινωνιολόγους και θα αποτελέσει τη βάση των περαιτέρω αποφάσεων.