315
Ο Αλεξάντερ, γιος του ανιψιού του Χίτλερ, στο σπίτι του στο Λονγκ Αϊλαντ, σε φωτογραφία που δημοσίευσε η Bild | Bild.de

Αυτός είναι ο μικρανιψιός του Χίτλερ που θαυμάζει τη Μέρκελ

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2018, 10:49
Ο Αλεξάντερ, γιος του ανιψιού του Χίτλερ, στο σπίτι του στο Λονγκ Αϊλαντ, σε φωτογραφία που δημοσίευσε η Bild
|Bild.de

Αυτός είναι ο μικρανιψιός του Χίτλερ που θαυμάζει τη Μέρκελ

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2018, 10:49

Για χρόνια το ευρύ κοινό πίστευε ότι δεν υπάρχουν ζώντες συγγενείς του Αδόλφου Χίτλερ, σαν το «απόλυτο κακό», που ο δικτάτορας της Γερμανίας ενσάρκωνε, να είχε καεί ολοκληρωτικά με την πυρπόληση της σορού του από τους τελευταίους εμπίστους του ναζιστές έξω από το μπούνκερ στο Βερολίνο τον Απρίλιο του 1945.

Ετσι ήταν, το «κακό» είχε καεί, όμως συγγενείς υπάρχουν. Τουλάχιστον τρεις δηλαδή και ζουν στις ΗΠΑ, όπως αποκάλυψε η γερμανική Bild.

Ο 68χρονος Αλεξάντερ ζει στο Λονγκ Αϊλαντ της Νέας Υόρκης, μαζί με τους αδελφούς του Μπράιαν και Λούις. Εως τώρα απέφευγε κάθε επαφή με τους δημοσιογράφους –ακόμα και οι γείτονές του αγνοούσαν τη γενεαλογική σύνδεσή του με τον Αδόλφο Χίτλερ.  Ο πατέρας των τριών αδελφών ήταν ο Ουίλιαμ Πάτρικ, ανιψιός του Χίτλερ για τον οποίον ο δικτάτορας δεν έτρεφε καμία συμπάθεια. Στη δεκαετία του ’30, ο Ουίλιαμ κατέφυγε με την σύζυγό του Φίλις στις ΗΠΑ, αλλάζοντας το όνομά του σε «Χίλερ». Για πολλές δεκαετίες κατόπιν η οικογένεια κατόρθωσε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Eπί πολλά χρόνια, ούτε οι άμεσοι γείτονές τους (που σύμφωνα με την Bild ήσαν μάλιστα κι εκείνοι Αυστριακοί) δεν είχαν υποψιασθεί ποιο μπορεί να ήταν το πραγματικό γενεαλογικό δέντρο του Αλεξάντερ και των μικρότερων αδελφών του. Eως ότου, ο δημοσιογράφος της γερμανικής εφημερίδας Τίμο Λόκοσατ χτύπησε την εξώπορτα της οικογένειας.

Ο Λόκοσατ κατόρθωσε να πείσει τον Αλεξάντερ να του μιλήσει, απαντώντας σε ερωτήσεις για την πολιτική, αλλά αποφεύγοντας οποιαδήποτε νύξη για την οικογένειά του.

«Η καγκελάριος Μέρκελ; Είναι μία έξυπνη και ικανή προσωπικότητα», είπε ο Αλεξάντερ που εξέφρασε την ικανοποίησή του ακόμη και για την -αμφιλεγόμενη στη Γερμανία- πολιτική της υπέρ της υποδοχής των μεταναστών. «Κάνει ό,τι μπορεί», δήλωσε ο 68χρονος.

Διαφορετική όμως είναι η άποψη του Αλεξάντερ για τον Ντόναλντ Τραμπ. «Το τελευταίο πρόσωπο για το οποίο θα μπορούσε να σκεφθεί κανένας ότι τρέφω συμπάθεια είναι ο Τραμπ», δηλώνει εμφαντικά και προσθέτει:«Με ενοχλεί ο τρόπος που ενεργεί. Και απλά δεν μου αρέσουν οι ψεύτες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...