316
Ο πρόεδρος της ΝΔ επικοινώνησε προσωπικά με πολλούς από τους υποψηφίους | INTIMEnews

Αυτοί είναι οι 13 υποψήφιοι περιφερειάρχες της ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2018, 08:56
Ο πρόεδρος της ΝΔ επικοινώνησε προσωπικά με πολλούς από τους υποψηφίους
|INTIMEnews

Αυτοί είναι οι 13 υποψήφιοι περιφερειάρχες της ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2018, 08:56

Εκλεισε η λίστα των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας που θα διεκδικήσουν τον ερχόμενο Μάιο τις Περιφέρειες της χώρας. Στη διαδικασία επιλογής τους ενεπλάκη προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης που είτε επικοινώνησε απευθείας μαζί τους είτε έτεινε ευήκοον ους σε όσα είχαν να του πουν τοπικοί παράγοντες αναφορικά με τις προσδοκίες των πολιτών.

Ανευ συγκλονιστικού απροόπτου ή κάποιων αλλαγών της τελευταίας στιγμής η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη για την κάθοδό της στην κρίσιμη μάχη των περιφερειακών εκλογών που υπό προϋποθέσεις μπορεί να αναδειχθεί σε «μητέρα των μαχών» και αδιαμφισβήτητο μήνυμα αποδοκιμασίας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Τις τελευταίες ώρες φαίνεται να «κλείδωσε» η υποψηφιότητα Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής, όπου θα αντιμετωπίσει τον υποψήφιο του ΚΙΝΑΛ, Γιάννη Σγουρό και ίσως την νυν περιφερειάρχη Ρένα Δούρου (αν τελικά πάρει το χρίσμα για μία ακόμη θητεία από τον Αλέξη Τσίπρα).

Κατά την πρόσφατη περιοδεία του σε Αρτα και Πρέβεζα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε επισήμως τη στήριξη της παράταξης σε έξι εν ενεργεία περιφερειάρχες:

  • Απόστολο Τζιτζικώστα στην Κεντρική Μακεδονία,
  • Χρήστο Μέτιο στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
  • Κώστα Αγοραστό στη Θεσσαλία,
  • Αλέξανδρο Καχριμάνη στην Ήπειρο,
  • Γιώργο Χατζημάρκο στο Νότιο Αιγαίο,
  • Χριστιάνα Καλογήρου στο Βόρειο Αιγαίο

Κατά πληροφορίες, επίσης, με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας κατεβαίνουν στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές η πρώην ευρωβουλευτής Ρόδη Κράτσα στα Ιόνια Νησιά, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας στην Πελοπόννησο, με τη σχετική ανακοίνωση να έχει κλείσει για τη Δευτέρα, ο αντιπεριφειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός στη Στερεά Ελλάδα, ως διάδοχος του Κώστα Μπακογιάννη που «μετακομίζει» στον δήμο της Αθήνας και ο βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης στη Δυτική Μακεδονία όπου θα αντιμετωπίσει τον νυν περιφερειάρχη Θεόδωρο Καρυπίδη.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, προκρίθηκε ο 48χρονος δικηγόρος και περιφερειακός σύμβουλος Νεκτάριος Φαρμάκης από το Αγρίνιο, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον νυν περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα.

Στην Κρήτη, τέλος, επιλογή Μητσοτάκη είναι ο νυν περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης (που ήδη έχει τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ) με έναν αστερίσκο όμως σε περίπτωση που στηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...