324
Ο πίνακας που ζωγράφισε το 1872 ο Νικηφόρος Λύτρας αποτυπώνοντας μια ομάδα παιδιών διαφόρων εθνικοτήτων να λένε κάλαντα |

Αυτά είναι τα κάλαντα του ΣΥΡΙΖΑ!

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2017, 19:02
Ο πίνακας που ζωγράφισε το 1872 ο Νικηφόρος Λύτρας αποτυπώνοντας μια ομάδα παιδιών διαφόρων εθνικοτήτων να λένε κάλαντα |

Αυτά είναι τα κάλαντα του ΣΥΡΙΖΑ!

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2017, 19:02

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι του κόμματος υποδέχτηκαν τις γιορτές των Χριστουγέννων στο κτίριο της οδού Λεωνίδου, στο Μεταξουργείο στην Αθήνα (όπου εδώ και καιρό έχουν μετακομίσει αρκετοί τομείς του ΣΥΡΙΖΑ), με τα καθιερωμένα πλέον Κάλαντα ΣΥΡΙΖΑ, όπως μας ενημέρωσε το στέλεχος του κόμματος Πάνος Τριγάζης με εκτενή ανάρτηση στο facebook. Στην… εισαγωγική του ανάρτηση σημείωσε πως «το σχετικό κείμενο, με άφθονο χιούμορ για τα πεπραγμένα του κόμματος και της κυβέρνησης το 2016, αλλά κυρίως των εργαζομένων, συνέγραψε “καλλιτεχνική” ομάδα υπό την επιστασία της συντρόφισσας Χαράς Παπαδημητρίου.

»Η ανάγνωση των Καλάντων ανατέθηκε σε ιστορικά στελέχη, όπως ο Στέλιος Παππάς και ο Πάνος Τριγάζης, καθώς σε νεότερους, όπως ο Γιώργος Βερβέρης (Ευρωπαϊκή Πολιτική), ο Γιώργος Βουλτσιούδης (Σώματα Ασφαλείας) και η Αθηνά Κωνσταντάρου (Φεμινιστική Πολιτική).

»Ο “απολογισμός” δεν άφησε απέξω καμία από τις μεγάλες μάχες του 2016, ούτε το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και το πρόσφατο του ΚΕΑ.

»Το εύρημα των Καλάντων της Λεωνίδου, όπως ονομάζονται, είναι ότι ο Αγιος Βασίλης κάνει ένσταση στα αποτελέσματα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ τον Οκτώβρη λόγω μη συμμετοχής του και ζητεί από τον Γραμματέα, Πάνο Ρήγα, τη σύγκληση νέου συνεδρίου, την οποία προφανώς δεν επιθυμεί ο Μίμης Δαρειώτης για οικονομικούς λόγους. Ωστόσο, το συνέδριο αποφασίζεται και ανατίθενται δουλειές σε άπαντες, από τον διευθυντή των γραφείων της Λεωνίδου, Λάμπρο Φίλιο, μέχρι το «δίδυμο» του κυλικείου, τους συντρόφους Αντώνη και Πηνελόπη.

»Στα Κάλαντα υπήρξαν αναφορές και στα ΜΜΕ του κόμματος – την Αυγή, το Κόκκινο και το Left.gr. Δεν θα μπορούσαν να λείψουν αναφορές και στον “νοικοκύρη του σπιτιού”, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Ιδού μερικοί στίχοι: “να ’χει μακροημέρευση και σαν πρωθυπουργός// και να ακούει πάντοτε τι λέει ο λαός// Να τον τιμούν οι αρχηγοί από τα ξένα κράτη// Ομπάμα; Τον χορτάσαμε. Μοσκοβισί; Σπολατι!//Να διασχίζει όλη την γή σ’ έκτακτες συναντήσεις // Τους δανειστές να πολεμά, το ΔΝΤ επίσης!“».

Δείτε τα Κάλαντα όπως τα ανέβασε ο Πάνος Τριγάζης στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...