213
΄ | INTIMEnews

Αυστηρό μήνυμα Ιερωνύμου προς αντιφρονούντες αρχιερείς: «Αποτειχιστείτε και πηγαίνετε στα μοναστήρια σας»

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2021, 09:13
΄
|INTIMEnews

Αυστηρό μήνυμα Ιερωνύμου προς αντιφρονούντες αρχιερείς: «Αποτειχιστείτε και πηγαίνετε στα μοναστήρια σας»

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2021, 09:13

Οποιος αρνείται να τηρήσει τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου βάζοντας πάνω από τις κοινές αποφάσεις τις προσωπικές του απόψεις, να πάει σπίτι του, ξεκαθάρισε ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, απευθυνόμενος εκ νέου στους μητροπολίτες που αμφισβητούν τις συνοδικές αποφάσεις, δείχνοντάς τους, ουσιαστικά, την πόρτα της εξόδου.

«Υπάρχει μια λέξη η οποία κυριολεκτεί: “αποτειχίζομαι”. Αυτός λοιπόν που διαφωνεί και δεν θέλει να τηρήσει τη γραμμή της Εκκλησίας» μπορεί «να αφήσει τα καθήκοντά του και να αποσυρθεί στο σπίτι του, στο μοναστήρι του, στο κελί του, και από εκεί να έχει τις θέσεις τις δικές του», ήταν η νέα αυστηρή παρατήρηση από τον Αρχιεπίσκοπο, προς τους ιεράρχες που επιμένουν να αμφισβητούν ή και να αγνοούν επιδεικτικά την επίσημη θέση της Εκκλησίας για το θέμα των εμβολιασμών.

Κατά τη διάρκεια της χειροτονίας του νέου μητροπολίτη Καστορίας Καλλινίκου στον καθεδρικό ναό της Αθήνας, ο Αρχιεπίσκοπος έκανε ειδική αναφορά στις προσωπικές θέσεις, τις ισχυρές γνώμες, την αμφισβήτηση και την προσωπική ελευθερία που μπορεί να εκφράσει ο καθένας, για καταλήξει όμως στο συμπέρασμα ότι τίποτε από αυτά δεν μπορεί να σταθεί πάνω από τη βούληση της Ιεράς Συνόδου.

Χαρακτηριστική η επισήμανσή του στον νέο μητροπολίτη και «δι’ αυτού σε όλους», ότι στο κείμενο της ομολογίας που διάβασε πριν από τη χειροτονία του, καταλήγει στη φράση «το υπέγραψα με το χέρι μου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...