337
Ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει στην εκδήλωση της Πολεμικής Αεροπορίας, στο Μέγαρο Μουσικής, ότι την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου έρχεται στη Βουλή νόμος για τα αναδρομικά (και) των ενστόλων | ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

«Αεροπορικό» Τσίπρα: ο νόμος για τα αναδρομικά στη Βουλή

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2018, 22:07
Ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει στην εκδήλωση της Πολεμικής Αεροπορίας, στο Μέγαρο Μουσικής, ότι την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου έρχεται στη Βουλή νόμος για τα αναδρομικά (και) των ενστόλων
|ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

«Αεροπορικό» Τσίπρα: ο νόμος για τα αναδρομικά στη Βουλή

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2018, 22:07

Το βράδυ της Τετάρτης, από την αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μοίρασε… λεφτά. Πήγε εκεί, στην εορταστική εκδήλωση της Πολεμικής Αεροπορίας, για να απευθύνει χαιρετισμό και να απονείμει τιμητικές πλακέτες στους αεροπόρους, αλλά, όπως κάθε καλός μουσαφίρης, «δεν πήγε με άδεια χέρια».

Ανακοίνωσε λοιπόν στους ακροατές του ότι αύριο, Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, η Βουλή θα ψηφίσει τα αναδρομικά υπέρ των ενστόλων, των πανεπιστημιακών, των δικαστικών και άλλων που υπέστησαν αδικίες «σε ό,τι αφορά τις μισθολογικές απολαβές» τους.

«Θα επιχειρήσουμε να απαλύνουμε τις πληγές και να αποκαταστήσουμε μέρος των αδικιών αυτών» είπε ο Πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας ότι «το πρώτο βήμα γίνεται στη Βουλή».

Εκεί «προχωράμε, αύριο, διά νόμου, στην απόδοση 820 εκατομμυρίων από αναδρομικές κρατήσεις που έγιναν στα χρόνια των μνημονίων και οι οποίες θα καταβληθούν, εις ό,τι αφορά τους ενστόλους στο σύνολό τους μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα. Ως ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης στο έργο καθενός και καθεμιάς».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι αποκαθίσταται «η αδικία την οποία υπέστησαν άνθρωποι που ασκούν λειτούργημα σε αυτό τον τόπο: πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, δικαστικοί λειτουργοί, γιατροί, τα σώματα ασφαλείας, οι πυροσβέστες, και φυσικά εκείνοι και εκείνες που διαφυλάττουν καθημερινά την εδαφική ακεραιότητα και υπερασπίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, οι άνδρες και οι γυναίκες του Ελληνικού Στρατού, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας».

Σχολίασε μάλιστα ότι «δεν είναι ζήτημα συμμόρφωσης σε δικαστικές αποφάσεις», αφού «υπήρξαν και άλλες σχετικές αποφάσεις δικαστηρίων τα προηγούμενα χρόνια, τις οποίες δεν υιοθέτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις».  Εδώ «πρόκειται για ζήτημα πολιτικής βούλησης και όχι νομικής δέσμευσης» είπε.

Τα απαιτούμενα «πρώτα βήματα της ανασυγκρότησης» της Ελλάδας ο Πρωθυπουργός τα περιέγραψε με γλαφυρότητα: «Εχουμε επιλέξει να κάνουμε τολμηρά βήματα, να αναλάβουμε δράση, να ξεκολλήσουμε από τη μιζέρια και την αδράνεια».

Και τίμησε το πολύ ειδικό κοινό του με μία υψιπετή αποστροφή: «Οχι μόνο για να ξαναπατήσει η χώρα στα πόδια της μετά από 8 ολόκληρα χρόνια μνημονίων και καθήλωσης, αλλά για να μπορέσει να τροχοδρομήσει με ταχύτητα και να απογειωθεί. Γιατί μπορεί να απογειωθεί. Οπως όμως πολύ καλά, καλύτερα από τον καθένα, εσείς γνωρίζετε, για να απογειωθείς χρειάζεται τόλμη» είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...