1046
Ο Αραούχο δίπλα στον Ντέμη Νικολαΐδη και τον Θωμά Μαύρο. Αραγε θα μπορέσει να τους φτάσει; | CreativeProtagon

Αραούχο, όπως Ντέμης και Θωμάς…

Sportscaster Sportscaster 13 Μαρτίου 2017, 14:57
Ο Αραούχο δίπλα στον Ντέμη Νικολαΐδη και τον Θωμά Μαύρο. Αραγε θα μπορέσει να τους φτάσει;
|CreativeProtagon

Αραούχο, όπως Ντέμης και Θωμάς…

Sportscaster Sportscaster 13 Μαρτίου 2017, 14:57

Στο πρώτο του γκολ κατέδειξε τη διαφορά του φορ – γκολτζή από τον φορ – «κλάση». Γκολτζής είναι ένας απ’ αυτούς που, χθες, έπαιζαν με τ’ άσπρα: ο Πρίγιοβιτς. Που μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με ένα άγγιγμα, αρκεί να του τη δώσουν οι συμπαίκτες του. Στο ντέρμπι ΑΕΚ – ΠΑΟΚ (3-0) φάνηκε καθαρά τι μπορεί να πάθει ένας καλός επιθετικός, όταν οι μέσοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Ο Σέρχιο Αραούχο είναι «κλάση». Σε ένα… μπιλιάρδο έξω από την αντίπαλη περιοχή, η μπάλα του έρχεται άτσαλα, όμως εκείνος κάνει κοντρόλ -και ντρίμπλα ταυτοχρόνως- με το γόνατο, και πλασάρει τέλεια από μακριά. Οχι ο Γλύκος, ούτε… ο Νόιερ δεν το ‘πιανε.

Στο δεύτερο γκολ, ο 25χρονος αργεντινός φορ της ΑΕΚ απέδειξε ότι είναι -μακράν- ο κορυφαίος «κυνηγός» που αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα αυτή την εποχή. Ηταν σκέτο αριστούργημα – και διόλου τυχαίο. Εάν «γκουγκλάρετε» το Λας Πάλμας – Αλκορκόν 2-0 (για την πέμπτη αγωνιστική της προπέρσινης Segunda Division), θα δείτε ότι αυτές οι «μαγικές» ενέργειες είναι η ειδικότητά του. Εκείνη, μάλιστα, είχε ψηφιστεί ως το καλύτερο γκολ της εβδομάδας. Εχει πετύχει κι άλλα τέτοια. Λίγο αν τον παρατηρήσεις, αντιλαμβάνεσαι γιατί στα 23 του είχε προλάβει να περάσει από την Μπόκα Τζούνιορς και την Μπαρτσελόνα, αλλά και γιατί πριν από δυο χρόνια, ομάδες όπως η Σοσιεδάδ, η Λα Κορούνια, η Σέλτικ και η Παλέρμο ήταν πρόθυμες να πληρώσουν αδρά για να τον αποκτήσουν.

1646624
Ο ισπανός επιθετικός πανηγυρίζει το δεύτερο του γκολ απέναντι στον ΠΑΟΚ (IntimeSports)

Δεν είναι μόνον η έφεσή του στο σκοράρισμα (σε ενάμισι μήνα με τη φανέλα της ΑΕΚ, έχει βάλει έξι γκολ). Είναι ο ρυθμός και οι ταχύτητες επιπέδου Primera Division στις οποίες αγωνίζεται. Η διαγώνια κίνησή του. Η ευχέρειά του να παίζει το ίδιο καλά, είτε περικυκλωμένος από τρεις αντιπάλους (όπως στο 1-0), είτε με πολλά μέτρα μπροστά του (όπως στο 2-0). Η ικανότητά του στη δημιουργία (χθες έβγαλε δυο απίθανες ασίστ, μία στον Μάνταλο και μία στον Βάργκας). Είναι -πέρα από την αποτελεσματικότητά του- και το θέαμα που προσφέρει στο κοινό.

Ο κόσμος της ΑΕΚ τον λάτρεψε από την πρώτη στιγμή. Μετά (και) το χθεσινό του σόου, κανένας -πια- δεν αμφιβάλλει ότι βρέθηκε, επιτέλους, ο παίκτης που αξίζει να φοράει την τιμημένη φανέλα με το «11», του Νικολαΐδη και του Μαύρου. Αυτήν που, στο μεσοδιάστημα, κανείς άλλος απ’ όσους τη δοκίμασαν, δεν κατάφερε να σηκώσει το ιστορικό της βάρος. Μέσα στην περιοχή, ο Αραούχο θυμίζει τον Ντέμη και τον Θωμά. Εξω απ’ αυτήν, έναν άλλον αγαπημένο των ΑΕΚτσήδων: τον Νάτσο Σκόκο. Αποχωρώντας από το Ολυμπιακό Στάδιο, μετά το ντέρμπι, οι «κιτρινόμαυροι» οπαδοί συμφωνούσαν ότι, μόνο και μόνο για να απολαύσουν αυτόν τον ποδοσφαιριστή, αξίζει να πηγαίνουν στο γήπεδο. Μισό λεπτό, όμως: ο Αργεντινός έχει έρθει δανεικός -μέχρι το καλοκαίρι- και κοστίζει όσα η ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να πληρώσει.

Το πρώτο τηλεφώνημα του Δημήτρη Μελισσανίδη, σήμερα το πρωί, θα πρέπει να έγινε στη Λας Πάλμας της Ισπανίας: «Σέρχιο Αραούχο. Πόσα;». Πολλά. Αν η ομάδα του βρήκε λίγα τα 14 εκατομμύρια ευρώ που της έδινε η Παλέρμο την εποχή που ο παίκτης είχε… τα ψυχολογικά του, τώρα -ύστερα από εμφανίσεις σαν τη χθεσινή- θα θέλει πολύ περισσότερα. Η ΑΕΚ δεν μπορεί να τον αγοράσει, ούτε γι’ αστείο. Μπορεί, μόνο, να τον κρατήσει κοντά της -ως δανεικό- για την επόμενη σεζόν. Στο συμβόλαιο με το οποίο παραχωρήθηκε στην ΑΕΚ, υπάρχει τέτοια option. Αλλά, ούτε αυτό θα είναι εύκολο.

1646634
O Αραούχο ήταν φυσικά το πρόσωπο της αγωνιστικής στην Super League (IntimeSports)

Η ΑΕΚ πιστεύει πως, στη «μάχη» που θα δώσει για να μην τον χάσει σε λίγους μήνες, ο Αραούχο θα σταθεί στο πλευρό της. Χθες, κατά την παραλαβή του βραβείου του MVP της αναμέτρησης, ο Αργεντινός δήλωσε πως θα ήθελε να παραμείνει στην Αθήνα και μετά τη λήξη του δανεισμού του, εφόσον «τα βρουν» οι δύο ομάδες. Η «τρέλα» με την οποία πανηγύρισε τα γκολ του, τα νεύματά του προς την εξέδρα για να την ξεσηκώσει, το ποστάρισμά του μετά τον αγώνα («μεγάλη ομάδα, μεγάλοι οπαδοί, πάμε όλοι μαζί»), δείχνουν ότι και ο ίδιος απολαμβάνει τις μέρες του εδώ. Αλλά, αν ο «Ελ Τσίνο» -αυτό είναι το παρατσούκλι του- συνεχίσει έτσι, η Λας Πάλμας είναι απίθανο να μην του προσφέρει ένα εισιτήριο επιστροφής στο λαμπερό ισπανικό πρωτάθλημα. Τότε, αυτός ο παίκτης που -κάτω από άλλες συνθήκες- ούτε που θα γύριζε να κοιτάξει τη φτωχική μας Σούπερ Λιγκ, πιθανότατα θα το ξανασκεφτεί.

Αλλωστε, αυτό ήταν το σχέδιο εξ’ αρχής. Αποχαιρετώντας τη Λας Πάλμας -στο Radio Marca Gran Canaria και στον σταθμό του συλλόγου, το UD Radio- ο Αραούχο είχε πει: «Οι τελευταίος ενάμισι χρόνος ήταν αποτυχημένος για μένα. Επρεπε να φύγω. Από ‘δω και πέρα θέλω να ξαναγίνω όπως παλιά. Πάω στην ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ για να βρω την ευτυχία και τον παλιό, καλό εαυτό μου. Η απόφασή μου να φύγω είναι πάνω από τα χρήματα. Θέλω να ξεκινήσω από το μηδέν. Να παίξω και να αποδείξω ποιος είμαι». Σε άλλες δηλώσεις του είχε αποκαλύψει: «Ο πρόεδρος της Λας Πάλμας μου είπε ότι θέλει να γυρίσω τον Ιούλιο. Ελπίζω να είμαι ξανά στην Ισπανία στις 30 Ιουνίου». Οσο κι αν -στο μεταξύ- αγάπησε την ΑΕΚ, πάνω απ’ όλα είναι επαγγελματίας. Ποιος «τρελός» θα έμενε στην Ελλάδα, ενώ μπορούσε να παίξει στην Ισπανία;

Η «ανάσταση» του Αραούχο πιστώνεται, βεβαίως, στον Χιμένεθ, που βρήκε το «κουμπί» του παίκτη. Οπως και η μεταμόρφωση της ΑΕΚ, από την ημέρα που ο Ισπανός επέστρεψε στον πάγκο της. Εχοντας αντιμετωπίσει, μεταξύ άλλων, τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, σε πέντε ματς στο ΟΑΚΑ έχει συγκεντρώσει το απόλυτο των βαθμών (15), χωρίς να έχει δεχθεί ούτε ένα γκολ. Με τους προηγούμενους προπονητές της εφέτος, η ΑΕΚ είχε χάσει (εντός έδρας) δέκα βαθμούς, σε -θεωρητικώς- ευκολότερα παιχνίδια. Αν πάψει να αδικεί τον εαυτό της και μακριά από το Ολυμπιακό Στάδιο, προλαβαίνει να «σώσει τη χρονιά», στα play-offs και στα ματς Κυπέλλου που ακολουθούν.

Για να βρει κανείς τόσο βαριά ήττα του ΠΑΟΚ σε εγχώρια διοργάνωση, πρέπει να γυρίσει τον χρόνο πίσω στις 15 Φεβρουαρίου του 2015: στο 4-0 από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, όταν στον πάγκο των Θεσσαλονικέων καθόταν ο Αγγελος Αναστασιάδης. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και τέτοια παιχνίδια, όπου όλα πάνε στραβά από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αλλος ένας λόγος γι’ αυτή την αναπάντεχη (σε έκταση) ήττα, είναι το ντεφορμάρισμα της ομάδας, το οποίο ο θρίαμβος της περασμένης εβδομάδας είχε συγκαλύψει. Διότι, όταν ο ΠΑΟΚ νικά τον Ολυμπιακό, τίποτ’ άλλο δεν έχει σημασία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...