423
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε εκ νέου στην υπόθεση του θανάτου της μικρής Μελίνας, λέγοντας ότι «όταν συγκαλύπτεις το θάνατο ενός μικρού παιδιού, τότε δεν σε σταματάει τίποτα» | Youtube

Αδωνις: Πολιτικός γενίτσαρος του Τσίπρα ο Παπαγγελόπουλος [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2018, 15:32
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε εκ νέου στην υπόθεση του θανάτου της μικρής Μελίνας, λέγοντας ότι «όταν συγκαλύπτεις το θάνατο ενός μικρού παιδιού, τότε δεν σε σταματάει τίποτα»
|Youtube

Αδωνις: Πολιτικός γενίτσαρος του Τσίπρα ο Παπαγγελόπουλος [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2018, 15:32

Από το τηλεoπτικό πλατό του ΣΚΑΪ ο Αδωνις Γεωργιάδης συνέχισε με αμείωτη ένταση -και σκληρούς χαρακτηρισμούς- την σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής την Τετάρτη κατά του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας συνεδρίασης της Βουλής για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της Νovartis, o αντιπρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τον χαρακτηρισμό «συμμορία» για τη συνεργασία του πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ επί κυβέρνησης Καρμανλή με τον Αλέξη Τσίπρα, αποκαλώντας τον ίδιο τον ίδιο τον κ. Παπαγγελόπουλο «πολιτικό γενίτσαρο», λόγω της απόφασής του να φύγει από τη ΝΔ και να πάει να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε έξαλλος και από την επίκληση της επιστολής παραίτησης της τέως επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Ράικου από τον κ. Παπαγγελόπουλο κατά τη χθεσινή ομιλία του στη Βουλή.

«Ο κ. Παπαγγελόπουλος ήρθε και έπλεξε το εγκώμιο της κυρίας Ράικου και μάλιστα διάβασε και την επιστολή παραίτησής της, διερωτώμενος ποια  συμφέροντα την πολεμούσαν και τελικά την ανάγκασαν να παραιτηθεί. Μάλλον νομίζει ότι πάσχουμε από ομαδικό Αλτσχάιμερ και ξεχνάμε ότι η κυρία Ράικου παραιτήθηκε εξαιτίας πρωτοσέλιδου της εφημερίδας Documento του κ. Βαξεβάνη», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός και αντέτεινε ότι ουσιαστικά τότε, η κυρία Ράικου είχε καταγγείλει τον ίδιο τον Παπαγγελόπουλο, δια του Βαξεβάνη και των δημοσιευμάτων του στην Documentο.

Επικαλούμενος εξάλλου σχετική ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών Εισαγγελέων, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι δεν μπορεί να μιλάει και να παρεμβαίνει στο θέμα της Novartis ούτε η Βασιλική Θάνουν, δεδομένου ότι δεν είναι πια πρόεδρος του Αρείου Πάγου αλλά προϊσταμένη του νομικού γραφείου του Πρωθυπουργού. «Η κυρία Θάνου δεν μπορεί να μιλάει γιατί είναι ο Τσίπρας», ήταν η χαρακτηριστική επισήμανσή του. «(…) Δεν νομιμοποιείται πια μιλάει από την στιγμή που συνεργάζεται με τον κ. Τσίπρα. Αυτό αποτελεί παρέμβαση στη Δικαιοσύνη κι αν συμβαίνει αυτό, κινδυνεύει το πολίτευμα», ισχυρίστηκε και έκανε ανοικτά λόγο για «παρακράτος» και «συμμορία του κοινού ποινικού δικαίου».

Ο Αδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε τέλος και στο θέμα του πορίσματος για τον θάνατο της μικρής Μελίνας. Στη συνέντευξή του κατήγγειλε εκ νέου ότι το πόρισμα παρέμενε επί μήνες στο συρτάρι της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, Μαρίας Παπασπύρου, καθώς επιρρίπτονταν ευθύνες στην αναισθησιολόγο, Νεκταρία Πολάκη, ξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι οι γονείς του αδικοχαμένου κοριτσιού επικοινώνησαν μαζί του, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για απόπειρα συγκάλυψης των ευθυνών  : «Οταν συγκαλύπτεις το θάνατο ενός μικρού παιδιού, τότε δεν σε σταματάει τίποτα. Όταν το πόρισμα ολοκληρώθηκε, θάφτηκε. Το δεύτερο πόρισμα του 2018 για την υπόθεση και πάλι θάφτηκε, αλλά στρογγυλεύει τις ευθύνες που έχει η εξαδέλφη του κ. Πολάκη», ανέφερε για το θέμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...