343
«Για τη ΝΔ είναι αδιαπραγμάτευτος όρος να εξεταστούν ενώπιον της Προανακριτικής κατ' αντιπαράσταση οι μάρτυρες με τα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία έχουν παραπεμφθεί», τόνισε η Μαρία Σπυράκη | ΙΝΤΙΜΕnews

Σπυράκη: Βατερλό για την κυβέρνηση η Novartis – Θα κληθούν οι μάρτυρες;

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2018, 14:20
«Για τη ΝΔ είναι αδιαπραγμάτευτος όρος να εξεταστούν ενώπιον της Προανακριτικής κατ' αντιπαράσταση οι μάρτυρες με τα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία έχουν παραπεμφθεί», τόνισε η Μαρία Σπυράκη
|ΙΝΤΙΜΕnews

Σπυράκη: Βατερλό για την κυβέρνηση η Novartis – Θα κληθούν οι μάρτυρες;

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2018, 14:20

«Η χθεσινή συζήτηση εξελίχθηκε σε Βατερλό για την κυβερνητική πλειοψηφία», εκτίμησε η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, για τη χθεσινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, συμπληρώνοντας ότι η εικόνα που δόθηκε από τη μαραθώνια συνεδρίαση «μόνο επωφελής για την Ελλάδα δεν ήταν».

«Οι κατήγοροι έγιναν κατηγορούμενοι και η επιχείρηση ποινικής δίωξης των αντιπάλων είναι προφανές ότι δεν ήταν τίποτε άλλο από πολιτική δίωξη», τόνισε η κυρία Σπυράκη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην κλείσει άρον άρον την Προανακριτική Επιτροπή, όπως ήδη έχει προαναγγείλει ο κ. Τσίπρας.

«Για τη ΝΔ είναι αδιαπραγμάτευτος όρος να εξεταστούν ενώπιον της Προανακριτικής κατ’ αντιπαράσταση οι μάρτυρες με τα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία έχουν παραπεμφθεί», υπογράμμισε και επανάλαβε πως είναι απαραίτητο να κληθούν οι μάρτυρες της δικογραφίας», σημειώνοντας με νόημα πως η ΝΔ δεν τους αναγνωρίζει «για λόγους προφανείς».

Στο σημείο αυτό, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε την έγκρισή του για το καθεστώς προστασίας με πέντε ημέρες καθυστέρηση, αλλά -όπως είπε- σε κάθε περίπτωση, η ΝΔ θέλει να εξεταστούν, είτε ως «προστατευμόμενοι», είτε όχι.

Η Μαρία Σπυράκη ανακοίνωσε τέλος ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως  μετά τις εκλογές θα συστήσει εξεταστική επιτροπή για το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, την υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, αλλά «και για την παράλειψη του κ. Κουρουμπλή να εκδώσει δελτίο τιμών φαρμάκων».

Μαξίμου: «Το Βατερλό είναι της ΝΔ, με Ναπολέοντα τον Μητσοτάκη»

«Το μόνο Βατερλό χθες ήταν η στάση της ΝΔ, που ενώ έλεγε «όλα στο φως» για το σκάνδαλο Novartis, τελικά δεν τόλμησε να ψηφίσει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, επιβεβαιώνοντας πως ο κ. Μητσοτάκης φοβάται ακόμα και τους βουλευτές του», απάντησαν στην κυρία Σπυράκη πηγές της κυβέρνησης.

«Η αγωνία της κυρίας Σπυράκη να κάνει ενημέρωση των πολιτικών συντακτών λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης για τη σύσταση Προανακριτικής, αποδεικνύει ποιος είναι ο πραγματικά χαμένος», σχολίασαν οι ίδιες πηγές και  πλέον, όπως ανέφεραν, «το μόνο που μένει να διευκρινιστεί μετά το Βατερλώ της ΝΔ, είναι αν στον ρόλο του Ναπολέοντα παραμένει ο κ. Μητσοτάκης ή είναι απλά ο κομπάρσος του κ. Σαμαρά».