400
Σκηνή από την ταινία «A star is born» με τη Λέιντι Γκάγκα | Imdb

Ποπ νότες στην οθόνη της εφετινής βενετσιάνικης Μόστρας

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2018, 08:39
Σκηνή από την ταινία «A star is born» με τη Λέιντι Γκάγκα
|Imdb

Ποπ νότες στην οθόνη της εφετινής βενετσιάνικης Μόστρας

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2018, 08:39

«Ενα μουσικό κύμα θα παρασύρει φέτος τη Μόστρα, ένα κύμα το οποίο θα έχουν ιππεύσει κυρίως γυναίκες ηθοποιοί» – έτσι αρχίζει το άρθρο της ιταλικής εφημερίδας Repubblica σχετικά με μερικές από τις ταινίες της εφετινής χρονιάς οι οποίες θα προβληθούν πρώτη φορά στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας που θα ανοίξει τις πύλες του σε λίγες ημέρες.

unnamed
Το αφιέρωμα της εφημερίδας La Repubblica στις μουσικές ταινίες της Μόστρας

Τα μάτια όλων είναι στραμμένα σε δύο παράγωγες: το ριμέικ του «A star is born» (1976) με την Λέιντι Γκάγκα, και το ολοκαίνουργιο «Vox Lux» με την Νάταλι Πόρτμαν, με θέμα τη ζωή μιας γυναίκας ροκ σταρ στη Νέα Υόρκη.

AStarIsBorn2
H Λέιντι Γκάγκα στο ριμέικ της ταινίας «A Star Is Born» του 1976

Το μεν πρώτο αποτελεί, κατά κοινή ομολογία, το magnum opus της μέχρι τώρα καριέρας της Λέιντι Γκάγκα, κατά κόσμον Στέφανι Γκερμανότα, η οποία εξαρχής το είχε θέσει ως το πιο μεγαλεπήβολο μουσικό της πρότζεκτ. Το ριμέικ της ταινίας του 1976, με πρωταγωνίστρια την τότε σούπερ σταρ Μπάρμπρα Στράιζαντ, υπογράφει ο ηθοποιός Μπράντλεϊ Κούπερ, που είναι επίσης υπεύθυνος για τη σκηνοθεσία.

MV5BODQ0OTZkNWQtMzJiYi00NDk5LTg4NzUtOWI4ZTY3OTA4NTA4XkEyXkFqcGdeQXVyODcwODQ4Mzc@._V1_
Η Νάταλι Πόρτμαν υποδύεται την Αυστραλή Ποπ Σταρ SIA στην ταινία Vox Lux

Οσον αφορά το Vox Lux της σκηνοθέτριας Μπρέιντι Κορμπέτ, αυτό διαδραματίζεται σε βάθος χρόνου είκοσι ετών, από το 1999 μέχρι σήμερα, με τα τραγούδια της ταινίας να υπογράφονται από ένα από τα πλέον «καυτά» ονόματα της σύγχρονης ελεκτροπόπ σκηνής, την Αυστραλή Sia.

Οι μικρότερες συμμετοχές

Στη Βενετία θα γίνουν και οι πρώτες προβολές για άλλες δύο μουσικές ταινίες, ιταλικού ενδιαφέροντος: αφενός το «Arrivederci Saigon» (Αντίο Σαϊγκόν), ένα μουσικό ντοκιμαντέρ με θέμα τους Stars, μια ιταλική νεανική μπάντα της δεκαετίας του 1960, που ξεκίνησε από την επαρχία της Τοσκάνης και έφθασε να παίζει μουσική στο… Βιετνάμ, σε βάσεις των ΗΠΑ, για τους αμερικανούς στρατιώτες.

Saremo Giovani e bellissimi
«Saremo giovani e bellissimi» (Ημασταν νέοι και όμορφοι) της Λουκρέτσια Λαμαρτίρε

Και τέλος υπάρχει και το «Saremo giovani e bellissimi» (Ημασταν νέοι και όμορφοι) της Λουκρέτσια Λαμαρτίρε με θέμα τη σχέση ανάμεσα σε μια μητέρα και έναν γιο που τυγχάνουν αμφότεροι μουσικοί σε διαφορετικές ωστόσο εποχές. Πρωταγωνίστρια η τσεχοϊταλίδα Μπάρμπαρα Μπομπούλοβα, τραγουδίστρια και η ίδια στα νιάτα της με πολλές επιτυχίες τη δεκαετία του ’90.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...