167
Ειρηνικό Διάστημα: το αμερικανικό σκάφος SpaceX Dragon εφοδιάζει με προμήθειες τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (Δεκέμβριος 2017 - Ιανουάριος 2018) | ΕΡΑ / NASA / HANDOUT

Ρωσία: «Ας αφήσουμε το Διάστημα στην ειρηνική ηρεμία του»

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2018, 22:15
Ειρηνικό Διάστημα: το αμερικανικό σκάφος SpaceX Dragon εφοδιάζει με προμήθειες τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (Δεκέμβριος 2017 - Ιανουάριος 2018)
|ΕΡΑ / NASA / HANDOUT

Ρωσία: «Ας αφήσουμε το Διάστημα στην ειρηνική ηρεμία του»

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2018, 22:15

Το Διάστημα δεν προσφέρεται για πόλεμο μεταξύ των γήινων δυνάμεων, λέει η Ρωσία με αφορμή την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να ιδρύσει στρατιωτική υπηρεσία Διαστήματος ως κλάδο των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Αφότου ο κ. Τραμπ προέβη στην ανακοίνωση της απόφασής του, η ρωσική πλευρά μελετά τι είδους συνέπειες μπορεί να υπάρξουν στην περίπτωση που οι ΗΠΑ αναπτύξουν οπλικά συστήματα στο Διάστημα. Τα παραπάνω δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Η κυρία Ζαχάροβα είπε ακόμη ότι «οι Αμερικανοί εκπονούν σχέδια μεταφοράς εξοπλισμών στο διαστημικό χώρο με απώτερο στόχο τη πιθανή διεξαγωγή στο Διάστημα εχθροπραξιών». Και ότι «αυτό δεν συνιστά εικασία – αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα» όπως είπε. «Αναμφίβολα θα παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά τις επιδιώξεις αυτές της Ουάσιγκτον και θα αναλύουμε τις πιθανές συνέπειες». Η ρωσική πλευρά εκτιμά πως «η ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στο Διάστημα θα επιδράσει αποσταθεροποιητικά στη στρατηγική σταθερότητα και στη διεθνή ασφάλεια».

Τέλος, η κυρία Ζαχάροβα σημείωσε ότι «η Ρωσία έχει διαμετρικά αντίθετη θέση και δίνει προτεραιότητα στην αξιοποίηση και εξερεύνηση του Διαστήματος για καθαρά ειρηνικούς σκοπούς».