479
O Δημήτρης Καμμένος την ώρα που καταψήφισε -κάνοντας τον σταυρό του- την κυβέρνηση. Από τη ΝΔ πάντως του έκλεισαν την πόρτα | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Δ. Καμμένος: Μας έλεγαν να ψηφίσουμε τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ για να πάρουμε το χρέος

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2018, 09:15
O Δημήτρης Καμμένος την ώρα που καταψήφισε -κάνοντας τον σταυρό του- την κυβέρνηση. Από τη ΝΔ πάντως του έκλεισαν την πόρτα
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Δ. Καμμένος: Μας έλεγαν να ψηφίσουμε τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ για να πάρουμε το χρέος

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2018, 09:15

Τη δική του εκδοχή για το παρασκήνιο που υπήρξε την περασμένη εβδομάδα εντός των Ανεξ. Ελλήνων εν όψει της ψηφοφορίας στη Βουλή για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης -με φόντο τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ- έδωσε το πρωί της Δευτέρας ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Δημήτρης Καμμένος.

Ο βουλευτής Β’ Πειραιώς καταψήφισε την κυβέρνηση και διεγράφη το βράδυ του Σαββάτου από τους ΑΝΕΛ, με τον πρόεδρο Πάνο Καμμένο να τον χαρακτηρίζει «κουτσό παίκτη» και «ακριβοπληρωμένη μεταγραφή».

«Το ζήτημα είναι να είσαι σωκρατικά έντιμος σε αυτά που πιστεύεις, να έχεις ίσια περπατησιά όπως έλεγε και ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Δ. Καμμένος, ο οποίος προχώρησε και στην αποκάλυψη ότι στους ΑΝΕΛ μπήκε στη ζυγαριά η συμφωνία με τα Σκόπια με μια συμφωνία για το χρέος.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής υποστήριξε ότι στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και μια ακόμη βουλευτής των ΑΝΕΛ την οποία δεν κατονόμασε, έλεγαν ότι η συμφωνία με τα Σκόπια είναι μια καλή συμφωνία και πως δεν πρέπει να διακυβευτεί η πορεία της κυβέρνησης γιατί «θα πάρουμε καλή ρύθμιση για το χρέος, δεν θα μειωθούν οι συντάξεις και θα μειωθεί και ο ΕΝΦΙΑ κατά 30%». Ο Δ. Καμμένος υποστήριξε ότι και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σημείωσε τη συγκυρία ότι απειλείται η κυβέρνηση την ώρα που παίρνει συμφωνία για το χρέος, βάζοντας εμμέσως πλην σαφώς στη ζυγαριά τα οικονομικά ζητήματα με τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

Ο βουλευτής Β’ Πειραιώς και αντιπρόεδρος της Βουλής, σημείωσε μάλιστα ότι ειπώθηκαν και αλλά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα που δεν πρέπει να πει λόγω απορρήτου.

Από τους Ανεξ. Ελληνες διέψευσαν τα περί συναλλαγής –υπόσχεσης για ρύθμισης του χρέους έναντι της συμφωνίας με τα Σκόπια– και απέδωσαν τη συμπεριφορά του Δ. Καμμένου σε πολιτικό τυχοδιωκτισμό.

Ωστόσο ο Δ. Καμμένος επιμένει να φθίρει το «πατριωτικό» προφίλ των ΑΝΕΛ. Κατά τη δική του άποψη, μετά τη συμφωνία με τα Σκόπια –την οποία δεν εμπόδισαν οι ΑΝΕΛ μην υπερψηφίζοντας την πρόταση μομφής– κινδυνεύει και η Θράκη.

Απαντώντας στην αναφορά του προέδρου των ΑΝΕΛ περί «κουτσού παίκτη», σχολίασε ότι «έχω στηρίξει την κυβέρνηση σε δύσκολες στιγμές».

«Ήμουν εγώ εκτός “γραμμής”; Ποια γραμμή, να γίνω Συριζαίος; Εγώ ήμουν στη γραμμή των ΑΝΕΛ» σημείωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής, ενώ όσον αφορά τη δήλωση του Κώστα Κατσίκη ότι δεν συζητήθηκε πρόταση μομφής κατά του Κοτζιά σχολίασε ειρωνικά ότι «ο κ. Κατσίκης ξεχνάει».

Οσον αφορά στα περί μεταγραφής του ανεξάρτητου πια βουλευτή στη Νέα Δημοκρατία –βουλευτές της οποίας τον χειροκρότησαν όταν ψήφισε υπέρ της πρότασης μομφής– την πόρτα έκλεισε από την Πειραιώς, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Στέλιος Πέτσας. «Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για μεταγραφή στη ΝΔ του Δημήτρη Καμμένου και της (παραιτηθείσας) Μανταλένας Παπαδοπούλου. Αυτοί  έβαλαν το στυλό στο χέρι του κ. Κοτζια για να υπογράψει τη συμφωνία με τα Σκόπια» είπε ο κ. Πέτσας.

«Ο Δημήτρης Καμένος μπορεί να ψήφισε την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ, αλλά αποφάσισε να το πράξει κατά συνείδηση» συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας, μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΪ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...