433
Ο Δημήτρης Καμμένος με το χέρι στην καρδιά ψηφίζει κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Υπερψήφισε την πρόταση μομφής ο Δ. Καμμένος – διεγράφη από τους ΑΝΕΛ

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2018, 22:16
Ο Δημήτρης Καμμένος με το χέρι στην καρδιά ψηφίζει κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Υπερψήφισε την πρόταση μομφής ο Δ. Καμμένος – διεγράφη από τους ΑΝΕΛ

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2018, 22:16

Εκατόν πενήντα τρεις βουλευτές αριθμεί πλέον η κοινοβουλευτική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθώς η πρόταση μομφής της ΝΔ κατά της κυβέρνησης ναι μεν καταψηφίστηκε, αλλά με απώλειες.

Ο Δημήτρης Καμμένος, γνωστός από τις συχνές επικρίσεις του κατά του ΣΥΡΙΖΑ και την ανοιχτή διαφωνία του με τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, υπερψήφισε την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ και διεγράφη από τους Ανεξάρτητους Ελληνες.

Στην ομιλία του στη συζήτηση στην Ολομέλεια για την πρόταση μομφής, ο κ. Καμμένος είχε πει ότι προτιμά την πατρίδα του από την καρέκλα, σε μια σαφή μομφή προς τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο.

Κατά τη διάρκεια ανάγνωσης των ονομάτων, ο βουλευτής Β’ Πειραιώς και εκ των αντιπροέδρων της Βουλής σηκώθηκε από τη θέση του, έβαλε το δεξί χέρι στην καρδιά και ψήφισε υπέρ της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Επειτα έκανε τον σταυρό του.

300664 (1)300663Ουσιαστικά ήταν ο μόνος από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ που έκαναν το αυτονόητο: να διαφωνήσουν με την κυβέρνηση που φέρνει μια συμφωνία με την οποία το κόμμα διαφωνεί.

Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας και την καταμέτρηση των ψήφων —σε σύνολο 280 παρόντων, υπέρ της πρότασης μομφής τάχθηκαν 127 βουλευτές από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ενωση Κεντρώων ο Δ. Καμμένος και ο ανεξάρτητος βουλευτής (πρώην της Ενωσης Κεντρώων) Γιώργος Κατσαντώνης, ενώ την καταψήφισαν οι 153 βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ— ανακοινώθηκε ότι ο Πάνος Καμμένος απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση με την οποία τον ενημέρωσε ότι ο Δ. Καμμένος τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

«Ακριβοπληρωμένη η μεταγραφή… κουτσός ο παίχτης…», έγραψε λίγο αργότερα σε ανάρτηση του στο Twitter, ο υπουργός Αμυνας. Ο οποίος βέβαια, ήταν εκείνος που είχε επιλέξει τον «κουτσό παίχτη» για επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ στη Β’ Πειραιώς (οι εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 είχαν γίνει με λίστα), τον είχε προτείνει για υπουργοποίηση (που ακυρώθηκε λόγω των αντισημιτικών σχολίων) και έπειτα τον διόρισε ως αντιπρόεδρο της Βουλής…

Μετά τη διαγραφή του, είναι ενδεχόμενο είτε να παραιτηθεί από το αξίωμα του αντιπροέδρου είτε, εφόσον αυτό δεν συμβεί, να κινηθεί η διαδικασία που προβλέπεται στο άρθρο 150 του Κανονισμού της Βουλής, σύμφωνα με το οποίο «η Boυλή μπoρεί, ύστερα από γραπτή πρόταση πενήντα τoυλάχιστoν βoυλευτών, να εκφράσει μoμφή κατά τoυ πρoέδρoυ της ή άλλoυ μέλoυς τoυ πρoεδρείoυ».

«Αναμενόμενη» χαρακτήρισε τη στάση του Δ. Καμμένου η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου. «Μάλλον άργησε κιόλας», προσέθεσε, στην ανάρτησή της στο Twitter. «Η έκπληξη θα ήταν η συνέχιση της στήριξης σε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τώρα μπορεί να συνεχίσει χωρίς κανέναν ενδοιασμό αυτό που ξεκίνησε εδώ και καιρό».

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Κατερίνα Παπακώστα, Νίκος Νικολόπουλος και Χάρης Θεοχάρης.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...