319
Και η κόντρα της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Νίκο Κοτζιά συνεχίζεται... | ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ/ IntimeNews

Μπακογιάννη: Προκαλώ τον Κοτζιά να καταθέσει τα έγγραφα για το Σκοπιανό

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2018, 16:02
Και η κόντρα της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Νίκο Κοτζιά συνεχίζεται...
|ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ/ IntimeNews

Μπακογιάννη: Προκαλώ τον Κοτζιά να καταθέσει τα έγγραφα για το Σκοπιανό

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2018, 16:02

Την απειλή που είχε διατυπώσει σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Νίκος Κοτζιάς ότι θα δημοσιοποιούσε στοιχεία της διαπραγμάτευσης μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων από τις περασμένες δεκαετίες, προκάλεσε τον υπουργό να υλοποιήσει η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η μεταξύ τους διαμάχη ξεκίνησε από τη Βουλή, την Παρασκευή, και η κίνηση «Πράττω» του κ. Κοτζιά έδωσε συνέχεια το Σάββατο, με ανακοίνωση- επίθεση στην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργό Εξωτερικών. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Κίνηση Ιδεών και Δράσης «ΠΡΑΤΤΩ», της οποίας επικεφαλής είναι ο υπουργός Εξωτερικών, καταλογίζεται στην κ. Μπακογιάννη «εμπάθεια, λαϊκισμός» αλλά και «απόπειρα συκοφάντησης» καλώντας την να απαντήσει σε ερωτήματα που αφορούν το έργο της κατά τη θητεία της στο υπουργείο Εξωτερικών.

Η κυρία Μπακογιάννη απάντησε σημειώνοντας ότι αν ο κ. Κοτζιάς ανάλωνε στη διαπραγμάτευση την ενέργεια που σπαταλά για να την υβρίζει τότε «δεν θα τρέχαμε να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα».

Παράλληλα, τον προκαλεί να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα έγγραφα των διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια, από το 1989 έως σήμερα «των δικών του συμπεριλαμβανομένων, αν το αντέχει».

Τέλος, σημειώνοντας ότι ο υπουργός Εξωτερικών οφείλει μια συγγνώμη στον λαό για την «κάκιστη» συμφωνία που έφερε στη Βουλή, τον προτρέπει να υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ ως «μια ύστατη υπηρεσία στην πατρίδα».

Αναλυτικά η απάντηση της κ. Μπακογιάννη:

«Αν ο κ. Κοτζιάς ανάλωνε την ίδια ενέργεια στη διαπραγμάτευση που σπαταλάει για να με υβρίζει, δεν θα τρέχαμε τώρα να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα.
 
Προκαλώ και σήμερα δημοσίως τον κ. Κοτζιά να καταθέσει το σύνολο των εγγράφων που αφορούν τις διαπραγματεύσεις για το σκοπιανό ζήτημα από το 1989 μέχρι και σήμερα. Των δικών του συμπεριλαμβανομένων, αν το αντέχει.
 
Όσο και να προσπαθεί, από απολογούμενος δεν μπορεί να γίνει κατήγορος. Ο κ. Κοτζιάς οφείλει μια συγγνώμη όχι σε μένα, αλλά στο λαό για την κάκιστη συμφωνία που έφερε στη Βουλή.
 
Αν δεν το επιτρέπει ο εγωισμός του, ας προσφέρει έστω μια ύστατη υπηρεσία στην πατρίδα: Να υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...