160
Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών | REUTERS/Sergei Karpukhin

Στη Βόρεια Κορέα για συνομιλίες τη Πέμπτη ο Λαβρόφ

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2018, 10:49
Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών
|REUTERS/Sergei Karpukhin

Στη Βόρεια Κορέα για συνομιλίες τη Πέμπτη ο Λαβρόφ

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2018, 10:49

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ μεταβαίνει στη Βόρεια Κορέα αύριο Πέμπτη προκειμένου να διεξάγει συζητήσεις για την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο.

Ο Λαβρόφ θα συναντηθεί με τον βορειοκορεάτη ομόλογό του Ρι Γιονγκ-χο για να συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις και «πιεστικά διεθνή ζητήματα», όπως έγινε γνωστό.

Τον περασμένο Απρίλιο, ο βορειοκορεάτης υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε τη Μόσχα, όπου είχε συνομιλίες με τον Λαβρόφ. Ο Γιονγκ-χο είχε απευθύνει τότε πρόσκληση στον ρώσο ομόλογό του εκ μέρους της Πιονγιάνγκ, την οποία και αποδέχτηκε ο Λαβρόφ.

Η επίσκεψη του Λαβρόφ έρχεται σε περίοδο αυξημένης διπλωματικής κινητικότητας για την αποκατάσταση των σχέσεων της Βόρειας Κορέας με τον Νότια, αλλά και ενόψει του ιστορικού ραντεβού του Κιμ Γιονγκ Ουν με τον Ντόναλντ Τραμπ, το οποίο εξακολουθεί να είναι υπό σχεδιασμό και ενδέχεται να γίνει στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη.

Αξίζει να σημειωθεί πως προ ημερών ο Κιμ συναντήθηκε εκ νέου με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζάε Ιν, σχεδόν ένα μήνα μετά την πρώτη και ιστορική συνάντησή τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...