249
Διαδηλωτές και διαδηλώτριες ζητούν δικαιοσύνη για την Γκαλίζια | REUTERS/Darrin Zammit Lupi

Ζητείται Δικαιοσύνη έξι μήνες μετά τη δολοφονία της Ντάφνι Γκαλίζια

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2018, 15:19
Διαδηλωτές και διαδηλώτριες ζητούν δικαιοσύνη για την Γκαλίζια
|REUTERS/Darrin Zammit Lupi

Ζητείται Δικαιοσύνη έξι μήνες μετά τη δολοφονία της Ντάφνι Γκαλίζια

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2018, 15:19

Από την δολοφονία της μαλτέζας δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλίζια έχουν περάσει πλέον έξι μήνες και, ενώ η ανάμνησή της μπορεί να παραμένει ακόμη ζωηρή, η προσδοκία ότι οι δράστες θα προσαχθούν στην Δικαιοσύνη έχει αρχίσει να ξεθωριάζει.

Στους δρόμους της Βαλέτα στη Μάλτα έγιναν διαδηλώσεις από την γυναικεία ομάδα  OccupyJustice. «Η Ντάφνι δολοφονήθηκε για να μην αποκαλύψει σοκαριστικά στοιχεία για την διαφθορά. Εξακολουθούμε να μην έχουμε ιδέα ποιος διέταξε τον φόνο και κανένας δεν ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία», λένε τα μέλη του OccupyJustice.

Κατηγορούν ακόμη την κυβέρνηση της Μάλτας, «μιας χώρας όπου το κράτος δικαίου είναι σε επίπεδο γελοίο και επικίνδυνο».

Στο Λονδίνο, έξω από τη μαλτέζικη πρεσβεία, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, παραβρέθηκαν οι γιοι της δημοσιογράφου που επίσης κατηγορούν τη κυβέρνηση της χώρας τους για αδράνεια.

Ζητούν δικαιοσύνη όχι μόνο για τη δολοφονία της μητέρας τους αλλά για τα εγκλήματα για τα οποία έγραφε. Μιλούν για μια διπλή ασυλία, ενώ για την κυβέρνηση της Μάλτας της καταλογίζουν επικοινωνιακή διαχείριση.

Εν τω μεταξύ η έρευνα προχωρά με αργούς ρυθμούς. Στις 5 Δεκεμβρίου είχαν απολογηθεί τρεις άνδρες με την κατηγορία της κατασκευής της βόμβας που τοποθετήθηκε στο αυτοκίνητο της Γκαλίζια και τη σκότωσε. Δήλωσαν όλοι αθώοι.

Την Γκαλίζια δεν ξεχνούν και οι δημοσιογραφικές οργανώσεις, όχι μόνο για τον τραγικό θάνατό της αλλά και για το έργο της.

Δεκάδες δημοσιογράφοι από μεγάλα μέσα ενημέρωσης, όπως  o Monde, η Repubblica, ο Guardian και οι New York Times, ανακοίνωσαν ότι θα ολοκληρώσουν το δημοσιογραφικό έργο που άφησε ημιτελές η Γκαλίζια.

Είναι ίσως ο καλύτερος φόρος τιμής που μπορεί να γίνει στη δημοσιογράφο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...