553
Πηγές του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας διαμήνυαν προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να τραυματίσει την σχέση του με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη | Twitter

Μητσοτάκης – Μεϊμαράκης: Πώς έφαγαν χωρίς… να φαγωθούν

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2018, 17:12
Πηγές του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας διαμήνυαν προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να τραυματίσει την σχέση του με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη
|Twitter

Μητσοτάκης – Μεϊμαράκης: Πώς έφαγαν χωρίς… να φαγωθούν

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2018, 17:12

Πήραν και έδωσαν τα πάσης φύσεως «ρεπορτάζ» για το περιεχόμενο της συζήτησης Μητσοτάκη – Μεϊμαράκη στο ραντεβού της Μεγάλης Τρίτης στο Κολωνάκι. Κάποιοι έσπευσαν να εκμεταλλευθούν «διαρροές» και εκμυστηρεύσεις πηγών που φέρονται προσκείμενες στον πρώην Πρόεδρο της Βουλής, ώστε να σπείρουν ζιζάνια στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα δημοσεύματα στον Τύπο πολλά, και στη συντριπτική τους πλειονότητα επικριτικά για τον νυν πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας που εμφανιζόταν έτοιμος να «αφήσει πίσω» πρωτοκλασάτα ονόματα του κομματικού παρελθόντος. Ορισμένοι μάλιστα έφθασαν στο σημείο να «καταγγείλουν» ότι κάποιοι συμβουλεύουν τον κ. Μητσοτάκη να κόψει από τα ψηφοδέλτια του κόμματος -με πρόσχημα την ανανέωση- ακόμα και τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.

Το ραντεβού είχε κλειστεί για τις 2:30 το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης, οπότε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε την πόρτα του γνωστού εστιατορίου «L’Abreuvoir» στο τέλος της Ξενοκράτους. Μέσα, στα πίσω τραπέζια, τον περίμενε ο κ. Μεϊμαράκης, με το νέο τετ α τετ των δύο ανδρών (καθώς είχε προηγηθεί άλλο ένα πριν από μερικές εβδομάδες) να ξεπερνά τελικά σε διάρκεια τις δύο ώρες.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι στο πλαίσιο του επιδιωκόμενου φρεσκαρίσματος προσώπων στο κόμμα, εν όψει προεκλογικού έτους, ο κ. Μεϊμαράκης πρόλαβε τον κ. Μητσοτάκη δηλώνοντάς του ότι είναι πρόθυμος να τον διευκολύνει στην προσπάθεια που κάνει για την ανανέωση των ψηφοδελτίων. Κατά τις ίδιες πηγές, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ διαβεβαίωσε σε όλους τους τόνους ότι θα δώσει τη μάχη για την παράταξη από οποιαδήποτε θέση επιλέξει ο σημερινός πρόεδρος.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, που πλημμύρισαν μέσα σε λίγα 24ωρα και το Διαδίκτυο, ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να εκμεταλλευτεί την κίνηση καλής θέλησης του τέως αντιπάλου του στις εσωκομματικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2016, ευχαριστώντας τον. «Σε ευχαριστώ που με διευκολύνεις, σε τιμά η απόφασή σου αυτή. Κρίμα που δεν το σκέφτονται έτσι και άλλοι…» φέρεται να του είπε.

Στον αντίποδα, όμως, καλά πληροφορημένες πηγές ξεκαθάριζαν ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν άφησε ούτε καν να διαφανεί ότι επιθυμεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο την αποχώρηση του Βαγγέλλη Μεϊμαράκη.

Εξ ου και η απάντηση που έδωσαν συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ στα δημοσιεύματα που ήθελαν τον κ. Μεϊμαράκη εκτός εκλογικής λίστας στις επόμενες εκλογές.  Μπροστά στον κίνδυνο να κυλήσει ξαφνικά το κόμμα σε έναν περίεργο κύκλο εσωστρέφειας, οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν ότι «η μεγάλη εκλογική μάχη που έρχεται απαιτεί συστράτευση και όχι βέβαια αποστρατείες». «Αυτό κατεξοχήν» σημείωναν «ισχύει για τον τέως πρόεδρο της ΝΔ Ευάγγ. Μεϊμαράκη, που είναι ταυτισμένος με τις μεγάλες μάχες και την ιστορία της παράταξής μας», με το θέμα να θεωρείται λήξαν στα γραφεία της Πειραιώς.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Τζαβάρα, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Θεωρώ ότι ουδέποτε υπήρξε θέμα» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Εχει ήδη απαντηθεί από τη ΝΔ ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα και μάλιστα σε έναν αγώνα που δίνει η παράταξη με εθνικό σκοπό θα ήταν αδιανόητο σοβαροί και υπεύθυνοι πολιτικοί του επιπέδου του Μεϊμαράκη να οδηγούνται στην αποστρατεία, όταν πρέπει να επιστρατευτούμε όλοι» παρατήρησε ο κ. Τζαβάρας, για να συμπληρώσει:

«Ο Μεϊμαράκης ως πρόεδρος του κόμματος και ως Πρόεδρος της Βουλής, αλλά και ως υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή, έχει δώσει δείγματα ενός πολύ μεγάλου πολιτικού, σοβαρού και υπεύθυνου, και βέβαια η προεδρία του μπορεί να ήταν μικρή, αλλά νομίζω ότι άφησε άριστες εντυπώσεις, γιατί με τον τρόπο του προώθησε με εθνική ενατένιση πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζε τότε ο τόπος».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...