373
|

Το «επ’ αόριστον» κράτησε 14 ημέρες – προς επανέναρξη το πρωτάθλημα

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2018, 16:54

Το «επ’ αόριστον» κράτησε 14 ημέρες – προς επανέναρξη το πρωτάθλημα

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2018, 16:54

Στην Ελλάδα τα θαύματα κρατούν τρεις μέρες και οι «επ’ αόριστον» αναβολές του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος δύο εβδομάδες. Διότι τόσο φαίνεται ότι κράτησε η οργή του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη για τα αίσχη της Τούμπας με την περιβόητη πλέον εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο με το όπλο.

Οι 16 ΠΑΕ αποφάσισαν ομόφωνα στο Δ.Σ. της Super League να αποδεχθούν τους όρους του κ. Βασιλειάδη και να ζητήσουν την επανέναρξη του πρωταθλήματος από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου.

Από το υπουργείο ενημερώθηκαν για τη συνεδρίαση της Super League και την απόφαση και εξέφρασαν την ικανοποίηση τους. Ωστόσο διεμήνυσαν ότι ο κ. Βασιλειάδης αναμένει τη διατύπωση στο έγγραφο που θα αποστείλει η Λίγκα, ώστε να δει αν θα ανάψει «πράσινο φως» ώστε να έχουμε πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο, ενημερώνοντας παράλληλα την FIFA και την UEFA.

Η 26η αγωνιστική έχει και το κλασικό αθηναϊκό ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Ο αγώνας ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Απόλλωνα Σμύρνης, που ήταν ο μοναδικός της 25ης αγωνιστικής που δεν είχε διεξαχθεί, θα πραγματοποιηθεί εφόσον όλα πάνε καλά τη Μεγάλη Τετάρτη.

Εφόσον ο κ. Βασιλειάδης καλωσορίσει τη… μεταμέλεια των ΠΑΕ αυτό θα σημαίνει ότι ουσιαστικά το πρωτάθλημα αναβλήθηκε για μία Κυριακή –ούτως ή άλλως υπήρχε διακοπή για τις υποχρεώσεις της Εθνικής Ελλάδος (την Παρασκευή 23/3 το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχασε σε φιλικό ματς από την Ελβετία).

Διατηρείται το μείον 3 για Ολυμπιακό

Στο μεταξύ τη διατήρηση της ποινής αφαίρεσης τριών βαθμών απ’ τον Ολυμπιακό για τα όσα είχαν γίνει μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ αποφάσισε η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, όπως γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσης την Δευτέρα το μεσημέρι. Ο πρόεδρος κ. Σκουτέρης και τα μέλη του Δεμέστιχας και Γεωργούλιας αποφάσισαν να διατηρηθεί η απόφαση του -3.

Σε αυτή αναφέρει:

«H Επιτροπή Εφέσεων με την υπ΄αριθμ. 12/2018 απόφασή της απέρριψε την έφεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά της υπ΄αρ. 45/2018 απόφασης Π.Μ.Π.Ο/Super League».

Να θυμίσουμε ότι με βάση την πρωτόδικη απόφαση ο Ολυμπιακός είχε τιμωρηθεί με συνολική χρηματική ποινή ενενήντα χιλιάδων (90.000,00) ευρώ και ποινή της διεξαγωγής δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές (έπαιξε χωρίς κόσμο με Πανιώνιο και Παναθηναϊκό) καθώς και την ποινή της αφαιρέσεως τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής:

Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα

Ατρόμητος-ΠΑΟΚ

Λεβαδειακός-Ολυμπιακός

Πανιώνιος-Ξάνθη

Κέρκυρα-Λαμία

Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΛ

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

Αστέρας Τρίπολης-Πλατανιάς

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...