606
Ο Αλέξης Τσίπρας με το πρόεδρο του ΔΣ του ΙΣΝ Ανδρέα Δρακόπουλο κατά την υπογραφή του μνημονίου | Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Μνημόνιο με το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για €250 εκατ. στην υγεία

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2018, 15:04
Ο Αλέξης Τσίπρας με το πρόεδρο του ΔΣ του ΙΣΝ Ανδρέα Δρακόπουλο κατά την υπογραφή του μνημονίου
|Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Μνημόνιο με το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για €250 εκατ. στην υγεία

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2018, 15:04

Ο Αλέξης Τσίπρας υπέγραψε την Τετάρτη με στελέχη του Ιδρύματος στο Μέγαρο Μαξίμου μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» (ΙΣΝ) για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας του Ιδρύματος «Στηρίζοντας την Υγεία στην Ελλάδα» υπέγραψε την Τετάρτη.

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα για όλους τους πολίτες της χώρας μας», δήλωσε ο Πρωθυπουργός και έκανε λόγο για επένδυση διαφορετική από τις άλλες, καθώς ο σκοπός της είναι το κοινωνικό όφελος.

«Θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους του ελληνικού λαού το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τον Ανδρέα Δρακόπουλο (τον πρόεδρο του ΔΣ του ΙΣΝ) για την προσφορά αυτή, που μπορεί να αγγίξει τα 250 εκατομμύρια ευρώ» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Πρέπει και εμείς να δώσουμε μια δέσμευση, τη δέσμευση της Πολιτείας, και θέλω να σας τη δώσω αυτή τη δέσμευση, φίλες και φίλοι, ότι θα γίνουν τα δέοντα από πλευράς μας, ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό διαδικαστικό εμπόδιο, το παραμικρό γραφειοκρατικό κώλυμα – δεν είναι τόσο εύκολο αυτό στην Ελλάδα, οπότε έχει μια σημασία αυτή η δέσμευση – προκειμένου να έχουμε την έγκαιρη και ολοκληρωμένη υλοποίηση των όσων θα υπογράψουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Για την κατασκευή και τον εξοπλισμό του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, ο Πρωθυπουργός είπε ότι είναι «ένα μεγάλο έργο, σε μια πόλη της Θράκης, η οποία δε χωρά αμφιβολία ότι έχει ιδιαίτερη σημασία για την πατρίδα μας».

Αναφέρθηκε επίσης στον σχεδιασμό για την κατασκευή και τον εξοπλισμό του Νοσοκομείου Παίδων Θεσσαλονίκης, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να καλύψει το σύνολο των αναγκών στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία.

Ακόμη, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, σημαντικός είναι ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο εξοπλισμός του νέου κτιρίου στον «Ευαγγελισμό», στο χώρο που βρίσκονται σήμερα τα κτίρια «Οίκος Αδελφών» και «Αδελφών Νοσοκόμων». «Ένα κτίριο το οποίο έχουμε σκοπό να λειτουργήσει και ως Έδρα του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ», διευκρίνισε.

Τα τελευταία χρόνια, η στενή συνεργασία μας στον τομέα της Υγείας έχει ήδη αποφέρει αποτελέσματα, τόνισε ο κ. Τσίπρας και ανέφερε πως με τη δωρεά ύψους 14 εκατομμυρίων έχουν αποκτηθεί και παραδοθεί 143 ασθενοφόρα οχήματα, τα οποία ήδη κατανεμήθηκαν πανελλαδικά και εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών. Πρόσθεσε πως παραδόθηκαν 10 γραμμικοί επιταχυντές στα πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της Χώρας και στο Θεαγένειο Θεσσαλονίκης για τις ανάγκες των καρκινοπαθών.

«Όπως φαίνεται λοιπόν, αυτά ήταν μονάχα η αρχή», υπογράμμισε τέλος ο Αλέξης Τσίπρας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΙΣΝ Ανδρέας Δρακόπουλος υπογράμμισε πως το ΙΣΝ έχει επιτύχει την άψογη συνεργασία μέσα σε κλίμα διαφάνειας και κοινού οράματος μεταξύ του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. «Με σκληρή δουλειά συνεχίζουμε να συνεισφέρουμε για ένα καλύτερο αύριο», είπε καταλήγοντας ο πρόεδρος του Ιδρύματος.

Συνάντηση του ΙΣΝ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος νωρίτερα τον πρόεδρο του ΔΣ του Ιδρύματος, Ανδρέα Δρακόπουλο, καθώς και το μέλος της Εκτελεστικής Διοίκησης Β. Κασκαρέλη έκανε λόγο για εθνικών διαστάσεων προσφορά του Κέντρου Πολιτισμού-Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

278898
Ο Προκόπης Παυλόπουλος με τον πρόεδρο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» Ανδρέα Δρακόπουλο στο Προεδρικό (INTIMENEWS)

«Από τις πολυάριθμες και πολύ σημαντικές δωρεές οφείλω να αναφέρω, υπό την ιδιότητά μου ως Προέδρου της Δημοκρατίας, το Κέντρο Πολιτισμού και την εν εξελίξει προσφορά για την υγεία στην Ελλάδα.

» Μένω σε αυτή γιατί μέσα στην συγκυρία στην οποία γίνεται, είναι μια προσφορά η οποία αφορά τη στήριξη του κοινωνικού κράτους στην Ελλάδα. Γιατί πάσχει το κοινωνικό κράτος στη χώρα μας. Και στηρίζοντας το κοινωνικό κράτος, στηρίζετε την κοινωνική συνοχή με ό,τι αυτό συνεπάγεται» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

Από την πλευρά του, ο κ. Δρακόπουλος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη φιλοξενία και τα θερμά λόγια και πρόσθεσε ότι «εμείς πάντα λέμε, εδώ και 22 χρόνια που υπάρχουμε, ότι ποτέ δεν αναπληρώνουμε το κράτος, απλώς συμπληρώνουμε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...