242
H εικόνα της κατεστραμμένης περίφραξης στην προβλήτα αναχώρησης των πλοίων για Κρήτη | ΙΝΤΙΜΕnews

Πειραιάς: Ποιοι προξένησαν τις ζημιές στο λιμάνι κατά τη διάρκεια πορείας του ΠΑΜΕ;

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2018, 12:02
H εικόνα της κατεστραμμένης περίφραξης στην προβλήτα αναχώρησης των πλοίων για Κρήτη
|ΙΝΤΙΜΕnews

Πειραιάς: Ποιοι προξένησαν τις ζημιές στο λιμάνι κατά τη διάρκεια πορείας του ΠΑΜΕ;

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2018, 12:02

Προανάκριση για τις σοβαρές ζημιές που προκλήθηκαν το βράδυ της Τρίτης στην περίφραξη του χώρου ελέγχου επιβατών στο λιμάνι του Πειραιά κατά τη διάρκεια πορείας του ΠΑΜΕ, διενεργείται από το 1ο Λιμενικό Τμήμα Πειραιά.

278887278880278882

Οι ζημιές έγιναν στην περίφραξη των λιμενικών εγκαταστάσεων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) στις πύλες Ε-2 και Ε-4 και συγκεκριμένα στα σημεία από όπου αναχωρούν τα πλοία για Κρήτη. Σύμφωνα με τους υπευθύνους ασφαλείας, άγνωστοι κατάφεραν να ρίξουν την περίφραξη αφού την έκοψαν με τροχούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο ΟΛΠ είχε επικαιροποιήσει το σχέδιο ασφάλειας των λιμενικών εγκαταστάσεων ISPS στις εν λόγω προβλήτες,  με την τοποθέτηση ειδικής περίφραξης και κάμερες ασφαλείας.

Ο υπεύθυνος ασφαλείας του λιμανιού εξέφρασε τον προβληματισμό του για το περιστατικό, σημειώνοντας ότι προτού προχωρήσει η εφαρμογή του ISPS στο συγκεκριμένο χώρο βάσει των σχετικών κανονισμών της ΕΕ, η διοίκηση του ΟΛΠ είχε διαβουλευθεί με τους χρήστες (ακτοπλοϊκές και μεταφορικές εταιρείες) χωρίς να υπάρξει κάποια αντίδραση.

Επιβεβαίωσε πάντως ότι το περιστατικό με την καταστροφή της περίφραξης ( και τη χρήση τροχού) έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας και το οπτικό υλικό μπορεί να προσκομιστεί στις λιμενικές ή δικαστικές αρχές στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης εφόσον ζητηθεί.

Στελέχη της διοίκησης του ΟΛΠ τόνισαν ότι οι ζημιές θα πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα δεδομένου ότι η εφαρμογή του σχεδίου ασφαλείας των λιμενικών εγκαταστάσεων ISPS  πρέπει να τηρείται αυστηρά και σε αντίθετη περίπτωση η Ελλάδα απειλείται με πρόστιμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...