195
Πάντως, η υποψήφια της Πρωτοβουλίας Πολιτών, Ξένια Σόμπτσακ -έλαβε το 1,66% των ψήφων- συγχαίρει (περίλυπη) τον Βλαντίμιρ Πούτιν | Yuri Kadobnov/POOL via Reuters

Οι ΗΠΑ δεν έπεσαν από τα σύννεφα με την εκλογή Πούτιν – Ανύπαρκτα τα συγχαρητήρια Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2018, 22:46
Πάντως, η υποψήφια της Πρωτοβουλίας Πολιτών, Ξένια Σόμπτσακ -έλαβε το 1,66% των ψήφων- συγχαίρει (περίλυπη) τον Βλαντίμιρ Πούτιν
|Yuri Kadobnov/POOL via Reuters

Οι ΗΠΑ δεν έπεσαν από τα σύννεφα με την εκλογή Πούτιν – Ανύπαρκτα τα συγχαρητήρια Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2018, 22:46

Νέο γύρο ανησυχιών προκαλεί η εκλογή του Βλαντίμιρ Πούτιν, την Κυριακή, με ένα θριαμβευτικό ποσοστό που ξεπερνά το 76%. Η εξασφάλιση τέταρτης θητείας προβληματίζει τη Δύση, αφού ο ρόλος της Μόσχας στον γεωπολιτικό χάρτη ανασύρει ψυχροπολεμικές μνήμες.

Η ενίσχυση της δύναμης του Πούτιν ανησυχεί την Ευρώπη και ενοχλεί φανερά τις ΗΠΑ. Η δυσαρέσκεια δεν κρύφτηκε…

Εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, ο Χόγκαν Γκίντλεϊ, δήλωσε στους δημοσιογράφους στο προεδρικό αεροσκάφος, συνοδεύοντας τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο Νιου Χάμσαϊρ, ότι δεν έχει προγραμματιστεί τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Τραμπ για απόδοση συγχαρητηρίων στον ρώσο ομόλογό του.

«Δεν μας εξέπληξε το αποτέλεσμα», είπε χαρακτηριστικά για τις ρωσικές εκλογές.

Επιχείρησε, ωστόσο, να ρίξει τους τόνους και πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ θα συνεργαστούν όπου μπορούν με τη Ρωσία.

«Θα εργαστούμε για την καλλιέργεια των σχέσεων με τη Ρωσία και θα επιβάλλουμε τιμωρητικά μέτρα στην περίπτωση που η Ρωσία απειλεί τα συμφέροντά μας, αλλά επίσης θα αναζητήσουμε τομείς για να συνεργαστούμε όταν εξυπηρετούνται τα κοινά μας συμφέροντα», τόνισε ο Γκίντλεϊ στέλνοντας από τη μια προειδοποιητικό μήνυμα και διατηρώντας από την άλλη την αρμόζουσα διπλωματική γραμμή.

Ετσι κι αλλιώς, οι εστίες αντιπαραθέσεων ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Μόσχα καλά κρατούν, με το ζήτημα της Βορείου Κορέας να αποτελεί ακόμη αγκάθι.