282
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά | George Vitsaras / SOOC

Γεννηματά: «Κανένας ανασχηματισμός δεν σώζει την κυβέρνηση»

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2018, 12:35
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά
|George Vitsaras / SOOC

Γεννηματά: «Κανένας ανασχηματισμός δεν σώζει την κυβέρνηση»

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2018, 12:35

Για μια κυβέρνηση σε αποδρομή που καλλιεργεί διχαστικά μέτωπα τα οποία έχουν προκαλέσει ζημιά στη χώρα μιλά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» ασκεί αυστηρή κριτική στη κυβέρνηση και τονίζει ότι κανένας ανασχηματισμός δεν την σώζει.

«Όχι στις λογικές των διχαστικών μετώπων που τόση ζημιά προξένησαν στη χώρα. Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η πολιτική σκηνή σε ρωμαϊκή αρένα», προσθέτει.

Με αφορμή την υπόθεση Novartis και το κλίμα σκανδαλολογίας υποστηρίζει ότι «πάνω σε ένα υπαρκτό διεθνές σκάνδαλο, η κυβέρνηση προσπαθεί να στήσει ένα μηχανισμό εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων. Χρησιμοποιούν συστηματικά θύλακες στη Δικαιοσύνη για τις πολιτικές τους σκοπιμότητες. Αντιλήψεις καθεστωτικές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές».

Προσθέτει ότι «το φλερτ Τσίπρα-Καραμανλή καλά κρατεί» και υπογραμμίζει ότι για την προοδευτική παράταξη είναι σαφές ότι: «Μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια. Δε σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας. Το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι σλόγκαν για αφελείς, “αδειανό πουκάμισο”».

Υπογραμμίζει ενόψει του επικείμενου συνεδρίου για τον νέο προοδευτικό φορέα ότι «είμαστε ο προοδευτικός πόλος απέναντι στη διπλή συντήρηση στην Ελλάδα που εκφράζουν οι ΣΥΡΥΖΑΝΕΛ και η ΝΔ. Ο κόσμος έχει αρχίσει να το βλέπει, μας ακούει και ελπίζει».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ακόμη ότι σταδιακά προχωρά η ώσμωση όσων συμμετέχουν λέγοντας «ναι» στην πολυφωνία αλλά «όχι» στη Βαβυλωνία.

«Δημιουργούμε το Κίνημα Αλλαγής για να βρουν επιτέλους φωνή όλοι οι δημοκρατικοί, προοδευτικοί πολίτες», συμπληρώνει.

Ξεκαθαρίζει τέλος ότι το Κίνημα Αλλαγής θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις. «Εμείς ακολουθούμε αυτόνομη πορεία και υπηρετούμε σταθερά μια πολιτική εθνικής συνεννόησης. Στεκόμαστε απέναντι στον διχασμό και τη μισαλλοδοξία που αποσταθεροποιεί τη χώρα και διαλύει την κοινωνική συνοχή. Για ΄μάς η κυβερνητική συνεργασία έχει ως αυστηρή, θεμελιώδη προϋπόθεση την προγραμματική συμφωνία για μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...