204
Πάνος Καμμένος και Φώτης Κουβέλης, δύο αντίθετα που έλκονται | SOOC/CreativeProtagon

Καμμένος – Κουβέλης, το (πολύ) παράξενο ζευγάρι στο Πεντάγωνο

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2018, 20:19
Πάνος Καμμένος και Φώτης Κουβέλης, δύο αντίθετα που έλκονται
|SOOC/CreativeProtagon

Καμμένος – Κουβέλης, το (πολύ) παράξενο ζευγάρι στο Πεντάγωνο

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2018, 20:19

Εβδομήντα μήνες. Τόσοι πέρασαν από τότε που ο Φώτης Κουβέλης, δήλωνε ότι συμμαχία της Αριστεράς με στήριξη του Πάνου Καμμένου δεν μπορεί να τη διανοηθεί.

Ηταν Μάιος του 2012, πριν από τις πρώτες εκλογές μετά την κυβέρνηση Παπαδήμου, όταν ο κ. Κουβέλης ως πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εμφανιζόταν ως η «Αριστερά της ευθύνης».

Μάρτιος 2018 και ο κ. Κουβέλης ορκίζεται ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου να είναι παρέα με τον κ. Καμμένο σε κυβέρνηση της Δεύτερης Φοράς Αριστερά — θα είναι δίπλα-διπλα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ δηλαδή, ως αναπληρωτής υπουργός Αμυνας. Είναι η δεύτερη υπουργοποίηση στη ζωή του κ. Κουβέλη, η οποία έρχεται μετά από 29 χρόνια (ήταν υπουργός Δικαιοσύνης στη βραχύβια κυβέρνηση Τζανετάκη το καλοκαίρι του 1989).

Εντάξει, ο κ. Κουβέλης δεν θα είναι τώρα υφιστάμενος του προέδρου των Ανεξ. Ελλήνων. Η θέση του αναπληρωτή υπουργού τυπικά λογοδοτεί απευθείας στον Πρωθυπουργό —αυτό έκαναν ο Ησυχος και ο Βίτσας πριν από τον Κουβέλη σε αυτό το χαρτοφυλάκιο.

Αλλά σε κάθε περίπτωση έχει ενδιαφέρον ότι ο κ. Κουβέλης θα είναι στο ίδιο υπουργείο με τον κ. Καμμένο, ο οποίος τον αποκαλούσε «πατερίτσα» και «άρχοντα των μαξιλαριών».

Και μαζί θα πρέπει να ηγηθούν των Ενόπλων Δυνάμεων απέναντι στις κρίσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, ιδίως με έναν πολύ επιθετικό γείτονα, που λέγεται Τουρκία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...