265
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιγκίτ Μπουλούτ κάνει προκλητικές δηλώσεις | .

Ξαναχτύπησε ο Μπουλούτ: «Η Ελλάδα είναι μια μύγα που θέλει να τα βάλει με τον γίγαντα»

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2018, 15:11
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιγκίτ Μπουλούτ κάνει προκλητικές δηλώσεις
|.

Ξαναχτύπησε ο Μπουλούτ: «Η Ελλάδα είναι μια μύγα που θέλει να τα βάλει με τον γίγαντα»

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2018, 15:11

Την ώρα που ένα μέρος της τουρκικής ηγεσίας δηλώνει ότι θέλει την αποκλιμάκωση της έντασης με την Ελλάδα μετά το περιστατικό στα Ιμια, ένα άλλο μέρος επιμένει να κρατά πολύ υψηλά τους τόνους.

«Δράστης» αυτή τη φορά ήταν ο σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν, Γιγκίτ Μπουλούτ.

Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΤRT, είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι οι Αμερικανοί σχεδιάζουν να βάλουν την Ελλάδα να επιτεθεί στην Τουρκία, όσο αυτή διεξάγει επιχειρήσεις στη Συρία. Σε αυτή την περίπτωση προεξόφλησε ότι η απάντηση της Τουρκίας θα είναι σκληρή.

Συνέχισε σε προκλητικό ύφος λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να τα βάλει με την Τουρκία γιατί είναι σαν να θέλει «μια μύγα να παλέψει με έναν γίγαντα».

Είναι το ίδιο πρόσωπο που πριν από δύο εβδομάδες είχε απειλήσει ότι η Τουρκία «θα σπάσει τα χέρια και τα πόδια σε όποιον ελληνα πρωθυπουργό, υπουργό και αξιωματούχο πατήσει στα Ιμια».

Βίντεο με τις κινήσεις των πλοίων

Σε συνεχή κίνηση γύρω από τα Ιμια και στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται πλοία του Λιμενικού Σώματος της Ελλάδας και της Τουρκίας, αλλά και πολεμικά σκάφη, όπως φαίνεται από δύο βίντεο με τις κινήσεις τους στις 12 και 13 Φεβρουαρίου.

Στο πρώτο, από 12 Φεβρουαρίου, φαίνονται τα τουρκικά πλοία κοντά στις βραχονησίδες, όπως και ένα περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας,

Στο δεύτερο βίντεο το «Umut», το σκάφος του Λιμενικού που εμβόλισε το «Γαύδος» έχει πλέον απομακρυνθεί, ωστόσο ένα ελληνικό σκάφος παρακολουθεί διακριτικά τις κινήσεις του τουρκικού πλοίου.

Παράλληλα, η εφημερίδα Cumhuriyet δημοσίευσε φωτογραφίες που εικονίζουν την κατασκευή στρατιωτικών εγκαταστάσεων απέναντι από τα Ιμια.

cumhcumh1

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...