250
Το σύνθημα στον τοίχο έξω από το σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη | INTIMEnews

Αναρχικοί ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στον Μίκη Θεοδωράκη – Δοξιάδης: Ντροπή σας, τραμπούκοι

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2018, 10:28
Το σύνθημα στον τοίχο έξω από το σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη
|INTIMEnews

Αναρχικοί ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στον Μίκη Θεοδωράκη – Δοξιάδης: Ντροπή σας, τραμπούκοι

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2018, 10:28

Τραμπούκους χαρακτηρίζει ο Απόστολος Δοξιάδης τους δράστες της επίθεσης το μεσημέρι του Σαββάτου στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, αφήνοντας υπόνοιες ακόμα και για δράση παρακρατικών.

Tην ευθύνη ανέλαβαν αναρχικοί, με κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Ντροπή τους, γράφει στην ανάρτησή του ο κ. Δοξιάδης, πρόκειται για σκέτους τραμπούκους, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο  να είναι και «παρακρατικοί σε διατεταγμένη υπηρεσία, υποψία που ενισχύει η απραξία της αστυνομίας».

Ντροπή σε όσους πέταξαν μπογιές και έγραψαν συνθήματα στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη. Και απόλυτη συμπαράσταση στον…

Geplaatst door Apostolos Doxiadis op Zaterdag 3 februari 2018

Ο Απόστολος Δοξιάδης εκφράζει την «απόλυτη συμπαράστασή του» στον μουσικοσυνθέτη, τονίζοντας ότι μπορεί να μην πάει σήμερα στο συλλαλητήριο και να διαφωνεί «με το περιεχόμενο και την οξύτητα της ρητορικής του Μίκη Θεοδωράκη τα τελευταία χρόνια. Αλλά ο Μίκης Θεοδωράκης είναι αυτός που είναι. Και πάνω απ᾽ όλα, εν προκειμένω, είναι ένας έλληνας πολίτης που έχει δικαίωμα στη γνώμη του».

Στο κείμενο για την ανάληψη ευθύνης της επίθεσης, οι αναρχικοί -όπως οι ίδιοι δηλώνουν- αναφέρουν: «Σήμερα (σ.σ. το Σάββατο) το μεσημέρι μερικές συντρόφισσες και σύντροφοι παρεμβήκαμε στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, γράφοντας στην πρόσοψη: “Η ιστορία σου ξεκινάει από το βουνό και καταλήγει στον εθνικό βούρκο της πλατείας Συντάγματος”. Στη συνέχεια πετάξαμε μπογιές και αποχωρήσαμε», αναφέρεται στο κείμενο που αναρτήθηκε δίχως να φέρει την υπογραφή κάποιας οργάνωσης, παρά μόνο το: «αναρχικοί/αναρχικές».

«Ο Μίκης θα είναι αύριο κεντρικός ομιλητής στο “συλλαλητήριο για το Μακεδονικό”, παίρνοντας θέση στην ανασυγκρότηση του εθνικού κορμού, μαζί με όλο τον εθνικιστικό, πατριωτικό συρφετό, την ίδια ώρα που η επίθεση στους “από τα κάτω” εντείνεται με αντιαπεργιακούς νόμους, πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών κλπ συμβάλλοντας στην γενικότερη υποτίμηση των ζωών μας…», τονίζεται στο κείμενο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...