188
|

«Επιστροφή» Σαμαρά στο Σκοπιανό με μήνυμα για το συλλαλητήριο

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2018, 11:38

«Επιστροφή» Σαμαρά στο Σκοπιανό με μήνυμα για το συλλαλητήριο

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2018, 11:38

Υπήρξε κεντρικό πρόσωπο στην κρίση του «Μακεδονικού» στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν ως υπουργός Εξωτερικών κράτησε σκληρή γραμμή στην ονομασία της ΠΓΔΜ και τελικά έριξε την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ενα τέταρτο του αιώνα μετά, αυτή η υπόθεση επιστρέφει στη ζωή του Αντώνη Σαμαρά, ή αν θέλετε τον βοηθά να επιστρέψει στη δημόσια σφαίρα και πάλι ως κεντρικό πρόσωπο.

Ο πρώην Πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα εν όψει του συλλαλητηρίου της Κυριακής, προσερχόμενος στη λειτουργία για την εορτή της Υπαπαντής στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Καλαμάτα.

Μιλώντας σε  δημοσιογράφους κατά την προσέλευσή του στην εκκλησία ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε την Κυριακή ως μια μεγάλη ημέρα για την Ελλάδα.

«Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για τη χριστιανοσύνη και τη Μεσσηνία. Την Κυριακή θα είναι μια μεγάλη ημέρα για την Ελλάδα» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του κ. Σαμαρά, o οποίος προφανώς υιοθετεί τη νέα σκληρή γραμμή περί μη χρήσης του όρου «Μακεδονία» σε ένα σύνθετο όνομα της ΠΓΔΜ.

Εχει και αυτό το πολιτικό ενδιαφέρον του: ο κ. Σαμαράς ως Πρωθυπουργός υποστήριζε την εθνική θέση της σύνθετης ονομασίας (Βουκουρέστι 2008) ενώ τώρα μοιάζει να επιστρέφει στη θέση του ’92. Λέτε να επιστρέψει και στα «Ζάππεια»;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...