480
Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας | Intimenews/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τόσκας: Απειλητική επιστολή για σφαίρες δέχτηκε ο Νίκος Κοτζιάς

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2018, 09:31
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 02/02/2018, 11:10
Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας
|Intimenews/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τόσκας: Απειλητική επιστολή για σφαίρες δέχτηκε ο Νίκος Κοτζιάς

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2018, 09:31
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 02/02/2018, 11:10

«Υπάρχουν επιστολές και σε άλλα υπουργεία και θα δούμε τι γίνεται». Με αυτή τη δήλωση στην κρατική ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, έδωσε μια δραματική συνέχεια στα όσα είχε καταγγείλει νωρίτερα από  σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 από τη συχνότητα του οποίου αποκάλυψε ότι κάποιοι έστειλαν ανώνυμη επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, στην οποία έγραφαν ότι «έχουμε τρεις σφαίρες για σένα». Ολα αυτά, υπονόησε ο αν. υπουργός έγιναν με φόντο τις θέσεις της κυβέρνησης στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

«“Εχουμε τρεις σφαίρες για σένα” αναφερόταν στην επιστολή που ελήφθη χθες και την οποία έχουν στα χέρια τους οι Αρχές» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τόσκας, για να προσθέσει: «Δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε πόσο επικίνδυνο είναι να στέλνει κάποιος επιστολές επειδή δεν τους αρέσει ο τρόπος διαπραγμάτευσης. Προσπαθούμε να βρούμε στοιχεία για αυτούς που έστειλαν την επιστολή. Ηδη έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές για να βρεθεί μια άκρη για αυτούς που προσπαθούν να δυναμιτίσουν ακόμη και το κλίμα της ειρηνικής διαδήλωσης».

Την έρευνα για το περιστατικό έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική η οποία όπως έγινε γνωστό δεν αξιολογεί το γεγονός ως ιδιαίτερα σημαντικό.

Αργότερα την Παρασκευή με tweet στον προσωπικό του λογαριασμό, ο υπουργός Εξωτερικών κατέδειξε συγκεκριμένα συστήματα, έντυπα και κανάλια, ως τους ηθικούς αυτουργούς των απειλών που δέχτηκε

Κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, υπογραμμίζουν ότι οι συνεχείς συκοφαντίες σε βάρος του υπουργού Εξωτερικών διαμορφώνουν την ατμόσφαιρα αυτή. Παράλληλα, καταδικάζουν κατηγορηματικά τις απειλές αυτές, για τις οποίες προσθέσουν ότι δεν θα σταθούν εμπόδιο στην αποφασιστικότητα του κ. Κοτζιά για επίτευξη αμοιβαίας αποδεκτής λύσης που θα εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον.

Μέτρα για συλλαλητήριο

Σε ό,τι αφορά τη συγκέντρωση της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας, ο κ. Τόσκας είπε ότι «έχουν δοθεί εντολές στην Αστυνομία ώστε να ληφθούν όλα τα μέτρα για να είναι όσο το δυνατόν πιο ήρεμη η συγκέντρωση» και εξέφρασε την ελπίδα «οι διοργανωτές να απομονώσουν τα ακροδεξιά στοιχεία».

Σχετικά με όσα έγραψε στο Facebook μέλος του Ρουβίκωνα ο υπουργός απάντησε ότι ενώ γίνεται μια προσπάθεια να λυθεί ένα ζήτημα, «το υπουργείο Εξωτερικών κάνει τις διαπραγματεύσεις κάτω από τις κατευθύνσεις του Πρωθυπουργού και το κύριο κλίμα δεν καθορίζεται από τους ακραίους της μιας πλευράς ή της άλλης ή από τις επιστολές».

Κατηγόρησε πάντως τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, για καιροσκοπική τακτική λέγοντας ότι «προσπαθεί να επωφεληθεί από τα συλλαλητήρια. Το κύριο κλίμα δεν καθορίζεται από ακραίες φωνές και αναζητούνται και οι ποινικές ευθύνες αυτών που στέλνουν επιστολές και βγαίνουν δημόσια και μιλούν για σφαίρες», είπε ακόμη.

Σε μια πρώτη αντίδραση για τις αναφορές του κ. Τόσκα περί απειλητικής επιστολής προς τον κ. Κοτζιά, η Νέα Δημοκρατία ανέφερε:

«Εν αντιθέσει με άλλους, είναι διαχρονικά αυταπόδεικτο ότι η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα τη βία από όπου και αν προέρχεται. Και προφανώς αυτό ισχύει και για τις απειλές εναντίον του υπουργού Εξωτερικών. Κατά τα λοιπά, το ποιος δείχνει ανοχή στη βία και κυρίως ποιος εξακολουθεί να διχάζει τους Έλληνες, το γνωρίζουν πολύ καλά οι πολίτες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...