286
Πίσω από τους τοίχους του αυστηρού κτιρίου κάποιοι θέλουν να ξεσκάσουν | REUTERS/Simon Dawson

Κάθε ημέρα 160 απόπειρες πρόσβασης σε ροζ σελίδες μέσα από τη βρετανική Βουλή!

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2018, 13:39
Πίσω από τους τοίχους του αυστηρού κτιρίου κάποιοι θέλουν να ξεσκάσουν
|REUTERS/Simon Dawson

Κάθε ημέρα 160 απόπειρες πρόσβασης σε ροζ σελίδες μέσα από τη βρετανική Βουλή!

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2018, 13:39

Στο δίκτυο πληροφορικής του βρετανικού κοινοβουλίου καταγράφηκαν 24.473 (αποτυχημένες) απόπειρες σύνδεσης με πορνογραφικούς ιστοτόπους μεταξύ του Ιουνίου και του Οκτωβρίου του 2017, αποκάλυψαν οι αρμόδιες αρχές.

Πρόκειται για περίπου 160 απόπειρες την ημέρα.

Ένα μεγάλο μέρος από τις προσπάθειες πρόσβασης έγιναν τον Σεπτέμβριο, φτάνοντας τις 9.467.

Συνολικά από τον Μάρτιο ως τον Οκτώβριο έγιναν 30.876 προσπάθειες. Δεν υπάρχουν στοιχεία για τους δύο πρώτους μήνες του 2017.

Να σημειωθεί ότι από τα τέλη Απριλίου ως τις αρχές Ιουνίου η Βουλή είχε διαλυθεί ενόψει των πρόωρων εκλογών όπως και ότι από τα τέλη Ιουλίου ως τις αρχές Σεπτεμβρίου ήταν σε θερινή ανάπαυλα.

Τα δεδομένα εξασφάλισε το πρακτορείο ειδήσεων Press Association, έπειτα από επίσημο αίτημα που υπέβαλε βάσει του νόμου για την ελευθερία της πληροφόρησης.

Τα δεδομένα δόθηκαν στη δημοσιότητα την ώρα που δεν έχει εξασθενίσει ο απόηχος από τα σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης και ανάρμοστης συμπεριφοράς στην βρετανική πολιτική σκηνή.

Τον Δεκέμβριο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ντέμιαν Γκριν αναγκάστηκε να παραιτηθεί αφού είπε ψέματα για το πορνογραφικό υλικό που βρέθηκε στον υπολογιστή του δεν το είχε δει ή φορτώσει ο ίδιος. (Δεν έγινε γνωστό τι είδους υλικό ήταν αυτό που είχε βρεθεί το 2008).

Μπορούμε πάντως να αρκεστούμε στη διαβεβαίωση των υπευθύνων του κοινοβουλίου ότι η «τεράστια πλειονότητα» των προσπαθειών «δεν γίνεται ηθελημένα» όπως και ότι όλοι οι ιστότοποι που έχουν πορνογραφικό περιεχόμενο έχουν αποκλειστεί από το κοινοβουλευτικό δίκτυο.

Στο δίκτυο του Κοινοβουλίου είναι συνδεδεμένοι περίπου 8.500 υπολογιστές. Το χρησιμοποιούν εκτός από τους κοινοβουλευτικούς, οι βοηθοί τους και το διοικητικό προσωπικό. Επίσης μπορούν να συνδεθούν και με τα προσωπικά τους μηχανήματα μέσω ασύρματου δικτύου.

Τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν δείχνουν ότι ο αριθμός των προσπαθειών πρόσβασης σε πορνογραφικούς ιστοτόπους μειώθηκε τα τελευταία χρόνια στο βρετανικό κοινοβούλιο. Το 2015 (όλη τη χρονιά) ανερχόταν σε 231.020 και το 2016 σε μόλις  113.208.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...