1053
Ανδρες της ΕΛ.ΑΣ. έξω από σημείο του εγκλήματος, το πατρικό της 48χρονης που βρήκε τραγικό θάνατο, μαζί με τη μάνα και την κόρη της. Εκεί αυτοκτόνησε ο δράστης | INTIMENEWS

Καταγγελία: Κόμπαζε ότι «μπορεί να σκοτώσει τον Σημίτη» ο φονιάς των Αγίων Αναργύρων

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2017, 08:55
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 19/12/2017, 13:45
Ανδρες της ΕΛ.ΑΣ. έξω από σημείο του εγκλήματος, το πατρικό της 48χρονης που βρήκε τραγικό θάνατο, μαζί με τη μάνα και την κόρη της. Εκεί αυτοκτόνησε ο δράστης
|INTIMENEWS

Καταγγελία: Κόμπαζε ότι «μπορεί να σκοτώσει τον Σημίτη» ο φονιάς των Αγίων Αναργύρων

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2017, 08:55
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 19/12/2017, 13:45

Το προφίλ του 46χρονου αστυνομικού Χρήστου Ζαπανιώτη που σκότωσε την οικογένειά του προτού δώσει ο ίδιος τέλος στη ζωή του, προσπαθούν να περιγράψουν ειδικοί της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και συγγενείς της μαρτυρικής οικογένειας μετά το μακελειό στους Αγίους Αναργύρους.

Τι σε κάνει να σκοτώσεις γυναίκα, πεθερά και την κόρη σου, ένα κοριτσάκι τρισήμιση ετών; Να το εκτελείς με μια σφαίρα στο κεφάλι; Και έπειτα να περιμένεις μία-μιάμιση ώρα για να αυτοκτονήσεις; Οι λεπτομέρειες του άγριου εγκλήματος φρικτές. Οπως και το ευτελές του κινήτρου: μια διαμάχη για οικονομικούς λόγους, για ένα διαμέρισμα πρώτου ορόφου που δεν το παραχωρούσε η πεθερά, για λεφτά, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Η ασύλληπτη οικογενειακή τραγωδία που εκτυλίχτηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στους Αγίους Αναργύρους εξακολουθεί να έχει βέβαια πολλά σκοτεινά σημεία. Κανένας από τους εμπλεκόμενους δεν είναι στη ζωή για να δώσει τη μαρτυρία του ενώ, παρά το ότι ο δράστης πυροβόλησε επτά φορές, κανένας από τους γείτονες δεν αντιλήφθηκε τίποτα. Αλλωστε κάποιοι τον περιέγραφαν ως καλό οικογενειάρχη!

Ο 46χρονος αρχιφύλακας πυροβόλησε με το υπηρεσιακό πιστόλι των εννέα χιλιοστών, κατά την διάρκεια του μοιραίου καβγά με την 37χρονη ρευματολόγο σύζυγο που κατέληξε στην τραγωδία.

Μέχρι τις 5 το απόγευμα της Κυριακής ήταν με τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, στην φρουρά του οποίου υπηρετούσε από το 1996. Τη Δευτέρα και την Τρίτη είχε ρεπό.

Η τραγωδία έχει προκαλέσει σοκ στον κ. Σημίτη. «Πρόκειται για μια ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία. Ο Χρήστος Ζαπανιώτης ήταν εξαίρετος επαγγελματίας και άριστος στη δουλειά του σ’ όλα τα χρόνια που υπηρέτησε στη προσωπική μου ασφάλεια. Είμαι συντετριμμένος για το τραγικό γεγονός. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στις δυο οικογένειες», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρώην Πρωθυπουργός.

Σοκ έχει προκαλέσει το αιματηρό περιστατικό και στους συναδέλφους του αρχιφύλακα, οι οποίοι τον περιγράφουν ως έναν ήρεμο και ισορροπημένο άνθρωπο.

Οπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αρχιφύλακας είχε περάσει από την επιτροπή καταλληλότητας το 2011, η οποία τον έκρινε απολύτως ικανό να φέρει όπλο, και επρόκειτο να ξαναπεράσει σύντομα.

Οι προϊστάμενοί του υποστηρίζουν ότι δεν είχε δείξει ποτέ συμπεριφορά που να παραπέμπει σε οποιοδήποτε πρόβλημα και δεν είχε υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα.

«Ολο λεφτά ζητούσε!»

Αλλη εικόνα όμως περιέγραψε ένας συγγενής του θύματος. Ο Μιχάλης Χερουβείμ, αδελφός της πεθεράς και θείος της συζύγου του δράστη, βγήκε το πρωί στον ΣΚΑΪ και τον περιέγραψε ως άνθρωπο που εκμεταλλευόταν την οικογένειά του, ζητούσε συνέχεια χρήματα και είχε μανίες καταδίωξης. «“Αμα θέλω τον σκοτώνω τον ‘κοντό’, έλεγε στη γυναίκα του. Ο “κοντός” ήταν ο Σημίτης», είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Χερουβείμ, περιγράφοντάς τον ως «ψυχοπαθή» που κόμπαζε ότι μπορούσε να σκοτώσει τον πρώην Πρωθυπουργό… «Εγώ ήρθα από τη Νάξο προχθές, να μείνω εδώ. Αν με έβρισκε θα με σκότωνε και εμένα. Με είχε στο στόχαστρο και εμένα. Ηθελε να πάρει, λέει, αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού, να το πηγαίνει στο Κολωνάκι, γιατί είχε βρει, λέει, πάρκινγκ και να πάρει το μικρό η γιατρίνα η ανιψιά μου. Αυτή δεν ήθελε. Ολο λεφτά ζητούσε!».

skaiii
Ο συγγενής των θυμάτων στη συνέντευξη που έδωσε το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ

Ο κ. Χερουβείμ είπε ότι ήταν και ο ίδιος φρουρός σε κάποιο πρόσωπο, «αλλά όταν σχόλαγα το πιστόλι το παρέδιδα στoν επόπτη», σημείωσε. Τα όσα είπε ο κ. Χερουβείμ δυστυχώς δεν μπορεί κανείς να τα επιβεβαιώσει: όλοι είναι νεκροί από το υπηρεσιακό πιστόλι του Χρήστου Ζαπανιώτη.

Σύμφωνα με τον νόμο περί όπλων, οι αστυνομικοί εξετάζονται από τις επιτροπές της Ελληνικής Αστυνομίας για την καταλληλότητα τους να φέρουν πυροβόλα όπλα, πριν από την είσοδο τους στο Σώμα. Στη συνέχεια, υποβάλλονται σε εξέταση για τον έλεγχο της καταλληλότητας τους να φέρουν πυροβόλο όπλο μέσα σε ένα έτος μετά τη συμπλήρωση πενταετίας από την αποφοίτηση τους από τις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών.

Τραγωδία για ένα διαμέρισμα

Από μαρτυρίες που έχουν στην διάθεση τους οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, προκύπτει ότι η σχέση του δράστη και αυτόχειρα με την πεθερά του ήταν τεταμένη, για οικονομικούς και κληρονομικούς λόγους και όχι μόνο.

Σύμφωνα με όσα έχουν πει μέχρι στιγμής άτομα του περιβάλλοντος της οικογένειας, υπήρχε μια ένταση στη σχέση του αστυνομικού με την πεθερά του σε πρώτη φάση, η οποία όμως «δηλητηρίαζε» και την σχέση του με την 48χρονη σύζυγό του, με την οποία είχε δεσμό επί χρόνια και παντρεύτηκαν το 2012. Λίγο μετά τον γάμο απέκτησαν και το κοριτσάκι τους, το οποίο ήταν περίπου 3,5 ετών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι συγγενείς του δράστη και αυτόχειρα λένε ότι η πεθερά του ήταν αντίθετη στο γάμο της κόρης της, γιατρού ρευματολόγου και απαξίωνε διαρκώς τον γαμπρό της.

Ο αστυνομικός ήθελε να φύγει η πεθερά από τον πρώτο όροφο (το ζευγάρι διέμενε στον δεύτερο όροφο της ίδιας πολυκατοικίας) και να το κάνουν ιατρείο για την σύζυγό του ώστε να μην πληρώνουν ενοίκιο. Ωστόσο, με τη μετακίνηση αυτή διαφωνούσε τόσο η πεθερά του αστυνομικού, που ήταν και αυτή γιατρός, όσο και η σύζυγός του.

Η αστυνομία εξετάζει ακόμη το ενδεχόμενο η σύζυγος να ζήτησε τη διακοπή του γάμου ή την απομάκρυνση του συζύγου, κάτι που προκάλεσε την απίστευτη αντίδραση του αστυνομικού.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία οδηγούν στην εκδοχή ότι αρχικά ξέσπασε έντονη φιλονικία μεταξύ του αρχιφύλακα και της συζύγου του, στο σαλόνι του σπιτιού, την ώρα που το κοριτσάκι τους κοιμόταν. Ο καβγάς ξέσπασε στον δεύτερο όροφο του πατρικού, τριώροφου σπιτιού της 48χρονης γυναίκας.

Η μητέρα της γυναίκας, που έμενε στον 1ο όροφο, προφανώς, λένε οι αστυνομικοί, άκουσε την φασαρία και ανέβηκε να δει τι συμβαίνει. Τότε ο 46χρονος πήρε το υπηρεσιακό του πιστόλι και σε κατάσταση αμόκ άρχισε να πυροβολεί. Από τον τρόπο που βρέθηκαν τα πτώματα και οι βολίδες από τους πυροβολισμούς, εκτιμάται ότι ο δράστης και αυτόχειρας, έριξε πρώτα μια σφαίρα στον τοίχο και ύστερα έστρεψε το όπλο στην πεθερά.

Η σύζυγος, πιθανολογείται, ότι προσπάθησε να τον αποτρέψει, αλλά την πυροβόλησε τρεις φορές, με αποτέλεσμα να δεχτεί δύο σφαίρες στον θώρακα και μία στην γνάθο και να πέσει νεκρή. Αμέσως μετά, ο αρχιφύλακας πυροβόλησε δύο φορές την πεθερά στο στήθος. Στην συνέχεια, ο δράστης πήγε στο δωμάτιο που κοιμόταν το παιδί και το πυροβόλησε στον κρόταφο. Ύστερα αυτοκτόνησε.

Συνολικά, στο σπίτι βρέθηκαν οκτώ κάλυκες των εννέα χιλιοστών. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, από τον χρόνο θανάτου φαίνεται ότι ο αστυνομικός παρέμεινε πάνω από το παιδί, ίσως και μιάμιση ώρα και στο τέλος, γονατισμένος μπροστά στο κρεβάτι, έδωσε τέλος και στην δική του ζωή, επίσης με μια σφαίρα στον κρόταφο.

Οι αστυνομικοί εκφράζουν πάντως την απορία τους γιατί κανένας από τους γείτονες δεν άκουσε τους πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα το έγκλημα να γίνει γνωστό πολλές ώρες αργότερα, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...