254
Το ρουμουλκό που μετέφερε το ναρκοφορτίο | flashnews.gr

Ρεσάλτο του Λιμενικού στην Κρήτη σε πλοίο με επτά τόνους χασίς [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2017, 15:02
Το ρουμουλκό που μετέφερε το ναρκοφορτίο
|flashnews.gr

Ρεσάλτο του Λιμενικού στην Κρήτη σε πλοίο με επτά τόνους χασίς [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2017, 15:02

Ποσότητα χασίς που φτάνει τους επτά τόνους εντόπισε το Λιμενικό σε κινηματογραφική επιχείρηση που έγινε μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη νότια της Κρήτης.

Το Λιμενικό εντόπισε το ρυμουλκό με σημαία Τανζανίας αργά μετά τα μεσάνυχτα ενώ βρισκόταν στα ανοιχτά της Ιεράπετρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρακολουθείτο εδώ και 48 ώρες και φέρεται ότι είχε αναχωρήσει από την Κύπρο στις 30 Νοεμβρίου με προορισμό τη Μάλτα.

Ανδρες της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού ανέβηκαν στο πλοίο και το έθεσαν υπό έλεγχο. Πληροφορίες που είχαν μεταδοθεί σε μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για ανταλλαγή πυροβολισμών, αν και αυτό δεν επιβεβαιώθηκε.

Στην επιχείρηση, που έγινε υπό τη διεύθυνση Ναρκωτικών του αρχηγείου του Λιμενικού, πήραν μέρος και δυνάμεις του Λιμενικού από την Αθήνα που βρίσκονται στην Κρήτη.

Το εξαμελές πλήρωμα έχει συλληφθεί και το πλοίο έχει μεταφερθεί στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης, στα νότια του νομού Ρεθύμνου. Ολοι είναι πολίτες Συρίας.

Εκτιμάται ότι στο πλοίο βρίσκονται γύρω στους επτά τόνους χασίς. Η καταμέτρηση των ναρκωτικών ουσιών δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί ενώ θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις από το Λιμενικό Σώμα.

kriti-cannab1
Το πλοίο έχει μεταφερθεί στο λιμάνη της Αγίας Γαλήνης (flashnews.gr)

Αν επαληθευτεί ο εντοπισμός μίας τέτοιας ποσότητας, θα πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες που έχει κατάσχει έως σήμερα το Λιμενικό Σώμα.

Εν τω μεταξύ, άλλα 230 κιλά χασίς εντοπίστηκαν την Τρίτη σε επιχείρηση σε δύσβατη δασική περιοχή του Πωγωνίου. Τρεις Αλβανοί συνελήφθησαν για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνησή τους, καθώς και για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...