237
Μπανάνες και ναρκωτικά στο φορτίο από τη Κολομβία | Guardia Civil-Ministerio del Interior/Handout via REUTERS

Φορτίο έξι τόνων κοκαΐνης κατασχέθηκε στην Ισπανία

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2017, 15:02
Μπανάνες και ναρκωτικά στο φορτίο από τη Κολομβία
|Guardia Civil-Ministerio del Interior/Handout via REUTERS

Φορτίο έξι τόνων κοκαΐνης κατασχέθηκε στην Ισπανία

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2017, 15:02

Αυτά τα Χριστούγεννα ο Αϊ-Βασίλης μάλλον έρχεται για τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών στην Ισπανία (αλλά και στην Ελλάδα) παρά για τους εμπόρους.

Η Ισπανία κατάσχεσε την μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης των τελευταίων 18 ετών, ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Εσωτερικών, έπειτα από την ανακάλυψη 5.800 κιλών μέσα σε φορτηγό πλοίο που προερχόταν από το Μεντεγίν της Κολομβίας.

Το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι Αλχεθίρας στο νότιο τμήμα της Ισπανίας, μεταφέροντας μπανάνες από την Κολομβία. Τελικός προορισμός ήταν το Ελ Πρατ ντε Λομπρεγκάτ, η περιοχή όπου βρίσκεται το διεθνές αεροδρόμιο της Καταλονίας, στη Βαρκελώνη, ανακοίνωσε το υπουργείο.

Η κοκαΐνη, η οποία ανακαλύφθηκε στις 28 Νοεμβρίου, έχει αγοραία αξία που φτάνει περίπου τα 210 εκατομμύρια ευρώ. Τα ναρκωτικά ήταν μοιρασμένα σε πακέτα του ενός κιλού και έφεραν ενδείξεις για τους διάφορους παραλήπτες τους και τους προορισμούς τους, σύμφωνα με το υπουργείο.

Τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν σε σχέση με το φορτίο, περιλαμβανομένου του ισπανού επικεφαλής της εταιρείας που είχε ναυλώσει το φορτηγό πλοίο. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες συλλήψεις, ενώ δύο άνθρωποι ανακρίνονται, ανακοίνωσαν οι ισπανικές Αρχές.

Την περασμένη εβδομάδα η ισπανική αστυνομία είχε κατάσχει 331 κιλά ηρωίνης υψηλής καθαρότητας αξίας 120 εκατ. ευρώ, μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες που έχουν βρεθεί στη χώρα.

Το μεγαλύτερο μέρος της ποσότητας, τα 263 κιλά, είχαν εντοπιστεί στο λιμάνι της Βαρκελώνης σε πλοίο με φορτίο τσιμέντου από την Τουρκία. Το υπόλοιπο βρέθηκε στις κατοικίες τεσσάρων ατόμων, από τη Δομινικανή Δημοκρατία, το Εκουαδόρ και την Ισπανία, που συνελήφθησαν για την υπόθεση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...