243
Πάνω από 200.000 όπλα πωλήθηκαν σε μία ημέρα | EPA/LARRY W. SMITH

Ρεκόρ πωλήσεων όπλων στις ΗΠΑ λόγω Black Friday!

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2017, 08:55
Πάνω από 200.000 όπλα πωλήθηκαν σε μία ημέρα
|EPA/LARRY W. SMITH

Ρεκόρ πωλήσεων όπλων στις ΗΠΑ λόγω Black Friday!

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2017, 08:55

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από δύο από τις χειρότερες μαζικές δολοφονίες στην ιστορία των ΗΠΑ, στο Λας Βέγκας και το Τέξας, αλλά οι Αμερικανοί παραμένουν απτόητοι.

Φέτος τη «μαύρη Παρασκευή» υποβλήθηκαν κατά σχεδόν 10% περισσότερα αιτήματα ελέγχων για την άδεια οπλοκατοχής από πέρυσι, ανακοίνωσε το FBI.

Οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες δέχτηκαν συγκεκριμένα 203.806 αιτήματα, αριθμός που ξεπέρασε αυτόν του 2016, που ήταν 185.713 έλεγχοι. Και αυτός του 2016 ήταν με τη σειρά του μεγαλύτερος από αυτόν του 2015.

Το FBI σημειώνει ότι ένας έλεγχος μπορεί να αφορά την πώληση πολλών όπλων, οπότε την Παρασκευή πράγματι υπήρχε σημαντική αύξηση του αριθμού των πωλήσεων.

Παραδοσιακά οι πωλήσεις όπλων αυξάνονται όταν αυξάνεται η ανησυχία στην κοινή γνώμη ότι θα μπουν περιορισμοί στις πωλήσεις όπλων. Έτσι, όπως σημειώνει το BBC, είχαν αυξηθεί με την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα και έπεσαν με την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι μεγάλες εκπτώσεις της μαύρης Παρασκευής γίνονται και στα όπλα, κατεβάζοντας και άλλο την σχετική μικρή τιμή αγοράς ενός φονικού όπλου σαν το ημιαυτόματο AR-15 που κοστίζει γύρω στα 500 δολάρια.

Θεωρητικά, οι Αρχές εξετάζουν αν ο αιτών είναι καταχωρισμένος σε βάση δεδομένων για εγκληματίες που δεν μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε όπλα.

Παρά ταύτα, ακόμη και οι αυτοί οι έλεγχοι δεν είναι πάντα αποτελεσματικοί.

Ο δράστης της επίθεσης στην εκκλησία στο Τέξας, ο Ντέβιν Κέλεϊ, θα έπρεπε να ήταν καταχωρισμένος γιατί είχε καταδικαστεί σε στρατοδικείο για ενδοοικογενειακή βία. Ωστόσο η Πολεμική Αεροπορία, όπου υπηρετούσε, δεν είχε ειδοποιήσει τις πολιτικές Αρχές, πράγμα που του επέτρεψε την νόμιμη αγορά όπλων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...