567
Ο Γιάννης απέναντι σε ένα καλάθι: μια εικόνα που επαναλαμβάνεται πολλές φορές μέσα σε ένα παιχνίδι | Benny Sieu-USA TODAY Sports

Υμνοι των New York Times για το «ανείπωτο μεγαλείο» του Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2017, 13:05
Ο Γιάννης απέναντι σε ένα καλάθι: μια εικόνα που επαναλαμβάνεται πολλές φορές μέσα σε ένα παιχνίδι
|Benny Sieu-USA TODAY Sports

Υμνοι των New York Times για το «ανείπωτο μεγαλείο» του Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2017, 13:05

«Δεν έχω δει τίποτα άλλο σαν και αυτόν». «Δεν έχουμε δει στην ομάδα, τους Μπακς, τίποτα τέτοιο». «Είναι σαν να είναι από άλλο πλανήτη». «Όταν θα μάθει πώς να “στήνει” το παιχνίδι θα είναι ασταμάτητος».

Αυτά τα λόγια θαυμασμού για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο από το στόμα του Μάικλ Ρεντ, μίας από τις παλιές δόξες των Μιλγουόκι Μπακς, έρχονται το ένα μετά το άλλο μέσα σε μόλις δύο παραγράφους στο μεγάλο πορτρέτο για τον Γιάννη που φιλοξενούν οι New York Times στο φύλλο του Σαββάτου.

Ο Αντετοκούνμπο, όπως γράφουν, μπήκε στην πέμπτη σεζόν του στο NBA με στατιστικά που δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό Greek Freak και τα βελτίωσε ακόμη περισσότερο, παρά το ότι η σεζόν δεν μετρά ούτε 10 αγώνες.

Δεν είναι εύκολο να τον κατατάξει κανένας κάπου τον Γιάννη, προσθέτουν. «Είναι ένας εκκολαπτόμενος  Μάτζικ Τζόνσον, αλλά με καλύτερες αθλητικές δυνατότητες; Είναι ο επόμενος ΛεΜπρόν Τζέιμς, αλλά με περισσότερο όγκο και ύψος; Μπορούμε πια να τον λέμε πλήρες ποιντ γκάρντ ή είναι πιο σωστό να τον πούμε ποιντ φόργουορντ;» ρωτά η εφημερίδα.

23132026_10155137280437817_8840014767934837114_n

Η απάντηση από το στόμα του προπονητή του Τζέισον Κιντ είναι ότι ο Γιάννης είναι «λίγο απ’ όλα». Όπως προσθέτει ο βετεράνος των Μπακς, Τζέισον Τέρι, «ο Γιάννης δεν έχει θέση και ακόμη μαθαίνει τι να κάνει».

Αν μπορούν να πουν στο Μιλγουόκι ένα πράγμα για τον Αντετοκούνμπο και αν υπάρχει ένα που μπορεί να πει ο ίδιος για την πόλη είναι ότι του αρέσει πολύ να είναι εκεί. «Είμαι χαμηλών τόνων, δεν μου αρέσουν οι πόλεις σαν το Λος Αντζελες και το Μαϊάμι. Δεν ξέρω αν θα ήμουν ο ίδιος  παίκτης σε αυτές», έχει πει σε πρόσφατη συνέντευξη.

Για αυτόν, η πόλη είναι κάτι πολύ περισσότερο από την ομάδα.

2017-11-01T021314Z_2008706473_NOCID_RTRMADP_3_NBA-OKLAHOMA-CITY-THUNDER-AT-MILWAUKEE-BUCKS
Μια «χαμηλή πτήση» του Γιάννη στο παιχνίδι με τους Οκλαχόμα Θάντερς (Benny Sieu-USA TODAY Sports/Reuters)

 

Ο ξαφνικός θάνατος του πατέρα του τον έδεσε ακόμη περισσότερο με την πόλη και με την αγάπη των οπαδών της ομάδας προς το πρόσωπό του.

Ολη η οικογένεια ζει πλέον στο Μιλγουόκι και ο Γιάννης, μετά τον θάνατο του πατέρα του, είναι πια το στήριγμα για τη μητέρα και τα αδέλφια του. «Είναι πιο δύσκολο να είσαι αρχηγός της οικογένειας παρά στο παιχνίδι» λέει, αλλά αισιοδοξεί: «Τα πράγματα θα πάνε καλύτερα».

Καλύτερα πρέπει να πάνε και μέσα στο γήπεδο. Οι ΝΥ Times γράφουν ότι χρειάζεται ακόμη δουλειά στο μακρινό σουτ και στο «διάβασμα» του παιχνιδιού. Ας μην γκρινιάζουμε, προσθέτουν, άλλωστε και ο προπονητής του λέει ότι ο Γιάννης είναι σαν ένα αεροπλάνο ακόμα σε φάση απογείωσης. Που συχνά τα βάζει με τον εαυτό του, σαν να φταίει αυτός για τις ήττες.

2017-10-27T020847Z_10336900_NOCID_RTRMADP_3_NBA-BOSTON-CELTICS-AT-MILWAUKEE-BUCKS
Εναντίον των Μπόστον Σέλτικς στις 26 Οκτωβρίου (Jeff Hanisch-USA TODAY Sports/Reuters)

Όπως και αν έχει, ο Αντετοκούνμπο ξαναέκανε της μόδας το Μιλγουόκι – το «Giannis Effect», η αύρα που έφερε ο Γιάννης είναι λένε οι Times ότι είναι ορατό.

Το συμβόλαιο με τους Μπακς λήγει το 2021 και στο Μιλγουόκι ίσως από τώρα γνωρίζουν ότι θα ετοιμάζονται μεγαλύτεροι ανταγωνιστές να τον αρπάξουν. Αλλά και στην ομάδα είναι προετοιμασμένοι. Τα 100 εκατ. δολάρια που του έδωσαν μπορεί να διπλασιαστούν αν η ομάδα εκμεταλλευτεί μια ευνοϊκή ρύθμιση το 2020.

Και ελπίζουν, ότι παρά τις σειρήνες και τους πειρασμούς, δεν θα εγκαταλείψει ποτέ την πόλη τους – κατί που εξάλλου δεν έκανε και ένας από τους θρύλους που θαυμάζει ο Κόμπι Μπράιαντ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...