449
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο βήμα του συνεδρίου «Πάρε την Ευθύνη» στην Πειραιώς | SOOC

Κωνσταντοπούλου: Κλείσιμο των ΜΜΕ, λαϊκά δικαστήρια και κατασχέσεις περιουσιών

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2017, 00:08
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο βήμα του συνεδρίου «Πάρε την Ευθύνη» στην Πειραιώς
|SOOC

Κωνσταντοπούλου: Κλείσιμο των ΜΜΕ, λαϊκά δικαστήρια και κατασχέσεις περιουσιών

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2017, 00:08

Το (παρ)όραμά της για μια Ελλάδα με λαϊκά δικαστήρια και κλειστά τα ΜΜΕ επειδή είναι προπαγανδιστικά όργανα περιέγραψε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την εναρκτήρια ομιλία της στην τριήμερη συνάντηση των κινημάτων της  «ανυπακοής» στον χώρο «Academy» της Πειραιώς. Παράλληλα η πρώην Πρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας ανακοίνωσε τη συνεργασία με το κίνημα του Ζαν-Λυκ Μελανσόν, «Ανυπότακτη Γαλλία».

Αναφορικά με την κυβερνητική της πρόταση τόνισε μεταξύ άλλων πως «πρέπει να φτιάξουμε ένα κράτος, μια δημόσια διοίκηση καθ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν αυτού που φανταζόμαστε ως τη δημοκρατίας που υπηρετεί τους πολίτες».

Ειδικά για τη δικαιοσύνη και την τάξη είπε «ο Πρωθυπουργός της χώρας θα είναι και υπουργός Δικαιοσύνης και στα δικαστήρια της χώρας θα συμμετέχουν οι πολίτες σε όλα τα επίπεδα». Ας μην ξεχνάμε ότι η πρώτη της διαφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν όταν της είχε αρνηθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης στην πρώτη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την οδήγησε στη συμβιβαστική λύση να γίνει Πρόεδρος της Βουλής – με τα γνωστά αποτελέσματα.

Οπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κυρία Κωνσταντοπούλου πρότεινε επίσης τη συμμετοχή των πολιτών στις μονάδες αποκατάστασης τάξης που δεν θα είναι τα ΜΑΤ.

Αγαπημένο της θέμα και τα μέσα ενημέρωσης, άλλωστε είχε αφήσει εποχή στις κινητοποιήσεις μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ από την κυβέρνηση Σαμαρά. Είπε λοιπόν η κυρία Κωνσταντοπούλου πως «θα κλείσουν όλα τα μέσα προπαγάνδας και διαπλοκής, και της παλιάς και της νέας. Και θα δοθούν κίνητρα για συνεργατικά εγχειρήματα πολιτών για την ενημέρωση. Θα υπάρξει πραγματική δημόσια ενημέρωση, όχι η ντροπή της ΕΡΤ για την οποία παλέψαμε».

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας έκανε λόγο για κατάσχεση των περιουσιών των τραπεζιτών και πολιτικών προσώπων που θα κριθεί ότι συνέβαλλαν στην υπαγωγή της χώρας στα μνημόνια, θα διαγραφούν τα χρέη των νοικοκυριών, θα κρατικοποιηθούν τα θετικά στοιχεία των τραπεζών.

Από την πλευρά του ο Μελανσόν στην ομιλία του κατά την έναρξη των τριήμερων εκδηλώσεων της Πλεύσης Ελευθερίας, ανακοίνωσε πως με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ετοιμάζουν ένα φόρουμ που θα καταρτίσει και θα παρουσιάσει ένα «Σχέδιο B» για την Ευρώπη.

Για το δημόσιο χρέος, ο πρόεδρος της «Ανυπότακτης Γαλλίας» τόνισε «πιστεύω ότι πρέπει να διοργανωθεί μια ευρωπαϊκή συνδιάσκεψη που θα συμμετέχουν όλα τα κράτη της Ένωσης, με θέμα την επίλυση του χρέους πριν να είναι αργά. Είναι η ΕΚΤ, η οποία πρέπει να εξαγοράσει όλους τους τίτλους, όλα τα ομόλογα, όλο το δημόσιο χρέος των χωρών της ΕΕ».

Κάνοντας ειδική αναφορά για τον τρόπο που λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Μελανσόν είπε «όπως έχει εξελιχθεί, απαγορεύει την κοινωνική και οικονομική εναρμόνιση. Επιβάλλει τον γενικευμένο ανταγωνισμό που γεννάει τη βία μέσα στις χώρες και ανάμεσα στις χώρες. Ως έχει σήμερα, η ΕΕ αποτελεί παράγοντα βίας σε πολιτικό και πολεμικό επίπεδο. Αντιπαρατίθενται οι εργαζόμενοι, οι μεν στους δε».

Οι εργασίες της συνάντησης ολοκληρώνονται το βράδυ της Κυριακής, 29 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News