264
O Χιου Χέφνερ σε ηλικία 39 ετών στο εξώφυλλο του τεύχους Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2017 | Playboy.com

Το Playboy τιμά τον Χιου Χέφνερ με ένα ιστορικό εξώφυλλο

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2017, 09:47
O Χιου Χέφνερ σε ηλικία 39 ετών στο εξώφυλλο του τεύχους Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2017
|Playboy.com

Το Playboy τιμά τον Χιου Χέφνερ με ένα ιστορικό εξώφυλλο

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2017, 09:47

Η στιγμή ιστορική: στο εξώφυλλο του Playboy δεν υπάρχει ίχνος γυναίκας, παρά μόνο ένα ασπρόμαυρο ανδρικό πορτρέτο. Αλλά και η περίσταση ιστορική. Το περιοδικό τιμά τον ιδρυτή του, τον θρυλικό και πρωτοπόρο εκδότη Χιου Χέφνερ που έφυγε από τη ζωή πρόσφατα σε ηλικία 91 ετών.

Βέβαια οι συντάκτες του περιοδικού δεν επέλεξαν μια φωτογραφία του ύστερου Χέφνερ, του γέρου που φωτογραφιζόταν σε κραυγαλέες πόζες με τα κουνελάκια του ή με τη ρόμπα του. Επέλεξαν μια εικόνα του σε νεαρότερη ηλικία.

Σε κάθε περίπτωση είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του περιοδικού. Το εξώφυλλο του τεύχους Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2017 φιλοξενεί ένα φωτογραφικό πορτρέτο του διάσημου εκδότη, το οποίο είχε τραβήξει ο Λάρι Γκόρντον το 1965. Ο Χέφνερ είχε γεννηθεί το 1926, οπότε στην φωτογραφία είναι περίπου 39 ετών.

hh
Το συλλεκτικό τεύχος του Playboy με τη φωτογραφία του Χέφνερ από το 1965

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας άνδρας κοσμεί το εξώφυλλο του περιοδικού – για την ακρίβεια είναι ο 11ος. Ωστόσο είναι ο πρώτος στην ιστορία του εντύπου που απεικονίζεται εντελώς μόνος του, χωρίς την παρουσία οποιαδήποτε γυναίκας δίπλα του.

Εκτός από το ιδιαίτερο εξώφυλλο προς τιμήν του δημιουργού του, το Playboy έχει αφιερώσει στον Χιου Χέφνερ και τις πρώτες έξι σελίδες του περιοδικού όπου και εκθειάζει τον μοναδικό τρόπο ζωής του διάσημου εκδότη. Το αφιέρωμα περιέχει και ένα άρθρο που έγραψε ο Κούπερ Χέφνερ, γιος του θρυλικού εκδότη.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, «το νέο τεύχος προαναγγέλλει το προσεχές αφιέρωμα 100 σελίδων στον άνδρα που άλλαξε τον κόσμο με το όραμά του και την εταιρεία του».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...