637
Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί σε περίπτερα της ΔΕΘ | Intimenews/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η πλάκα του Μητσοτάκη στον Ζαγοράκη για την «καλή ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ»

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2017, 13:10
Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί σε περίπτερα της ΔΕΘ
|Intimenews/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η πλάκα του Μητσοτάκη στον Ζαγοράκη για την «καλή ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ»

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2017, 13:10

Μια αναφορά στον ΠΑΟΚ τη σηκώνει η επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη και τη ΔΕΘ, όπως και ένα αστείο για την ομάδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περνώντας το Σάββατο κατά την επίσκεψή του στη ΔΕΘ από το περίπτερο του ΠΑΟΚ συνάντησε τον ευρωβουλευτή της ΝΔ και, βεβαίως, παλιά δόξα του ΠΑΟΚ Θοδωρή Ζαγοράκη. Ευκαιρία για ένα αστείο!

«Μια εξαιρετική ευρωπαϊκή πορεία» ευχήθηκε στην ομάδα ο κ. Μητσοτάκης αποσπώντας τα γέλια του Θοδωρή Ζαγοράκη και των παριστάμενων, όπως του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Βασίλη Κικίλια, του βουλευτή Σταύρου Καλαφάτη και του πρώην υπουργού Γιώργου Ορφανού.

Η φετινή ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ έληξε πρόωρα μετά το αποκλεισμό του από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ από την σουηδική Έστερσουντ.

Ο ευρωβουλευτής συνέχισε την κουβέντα με τον πρόεδρο του κόμματος, ο οποίος του απάντησε ότι έχουν παίξει ποδόσφαιρο μαζί, αλλά όχι μπάσκετ. «Μαθαίνω ότι τελευταία έχει αλλάξει σπορ, για αυτό έχει πάρει και τον Κικίλια!», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Στη διάρκεια της σύντομης συζήτησης ο βουλευτής Σταύρος Καλαφάτης σχολίασε ότι το περίπτερο του ΠΑΟΚ στη ΔΕΘ είναι ένα από τα πιο σταθερά σημεία αναφοράς στη Βόρεια Ελλάδα.

240631
Intimenews/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
«Αναμένουμε επενδύσεις από την Κίνα»

Τη χαρά του για το γεγονός ότι από το τέλος Σεπτεμβρίου θα υπάρχει απευθείας αεροπορική πτήση στη γραμμή Αθήνα-Πεκίνο, εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο περίπτερο της Κίνας που είναι η τιμώμενη χώρα στην 82η ΔΕΘ.

«Να φέρουμε τους δύο πολιτισμούς κοντά. Είμαι χαρούμενος που θα υπάρχει μια απευθείας αεροπορική πτήση Αθήνα-Πεκίνο, κάτι για το οποίο δουλέψαμε πολύ για πετύχουμε. Αναμένουμε πολλούς περισσότερους Κινέζους τουρίστες στην Ελλάδα, αναμένουμε πολλές περισσότερες επενδύσεις από κινεζικές εταιρίες ειδικά στις υποδομές. Η Κίνα έχει γίνει ηγέτης σε πολλά τεχνολογικά πεδία, αρκετά εκ των οποίων είναι σχετικά με το μοντέλο ανάπτυξης που οραματιζόμαστε», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αφιέρωσε αρκετή ώρα στο περίπτερο της Κίνας, ενημερώθηκε για τις συμμετοχές και ξεναγήθηκε στα περίπτερα της COSCO, όπου του χάρισαν ένα πάντα-κούκλα (τη μασκότ της εταιρίας), και σε περίπτερα μεγάλων εταιριών υψηλής τεχνολογίας.

240635
(Intimenews/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
Στο περίπτερο της ΕΛ.ΑΣ

«Η ασφάλεια και η τάξη είναι προϋπόθεση ευημερίας και ελευθερίας», έγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο βιβλίο επισκεπτών του περιπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας στην 82η ΔΕΘ.

Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε αρκετή ώρα με στελέχη της ΕΛΑΣ και απλούς αστυνομικούς και έδειξε ενδιαφέρον για θέματα οδικής ασφάλειας, καθώς με πρωτοβουλία του πραγματοποιήθηκε σχετική ημερίδα στην Κρήτη, με αφορμή τα πολλά θανατηφόρα τροχαία στο νησί την περίοδο του καλοκαιριού.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε να μάθει πληροφορίες για τα δύο drones που παρουσιάζονται στο περίπτερο της Αστυνομίας, ένα ηλεκτροκίνητο και ένα μηχανοκίνητο. Ενημερώθηκε από τα μέλη της νεοσύστατης Ομάδας Μη Στελεχωμένων Αεροσκαφών ότι η ΕΛΑΣ διαθέτει συνολικά 6 drones (3 ηλεκτρικά και 3 με βενζίνη) και για τις επιχειρήσεις στις οποίες παίρνουν μέρος.

240682
(Intimenews/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ)

Ο κ. Μητσοτάκης αφιέρωσε μεγάλο μέρος της περιοδείας του στην 82η ΔΕΘ στην καινοτομία. Επισκέφθηκε το περίπτερο «Εκπαίδευση-Ερευνα-Καινοτομία» και ξεναγήθηκε στα περίπτερα των Πανεπιστημίων Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, Μακεδονίας, Δημοκρίτειο Θράκης και Θεσσαλίας.

Στο σταντ των Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων του ΑΠΘ, παρουσία του πρύτανη Περικλή Μήτκα, έκανε το τεστ αντανακλαστικών στο μηχάνημα μέτρησης αντανακλαστικών, που παρουσιάστηκε σήμερα για πρώτη φορά από τους καθηγητές Λουκά Πέτρου, Ανδρέα Συμεωνίδη και δύο μέλη της ομάδας, τον Κωνσταντίνο Παναγιώτου και τον Εμμανουήλ Τσαρδούλια.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του μηχανήματος, ο κ. Μητσοτάκης έκανε πολύ καλό σκορ, πάνω από τον μέσο όρο για την ηλικιακή κατηγορία στην οποία ανήκει, και μεγαλύτερο από του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, που έκανε χθες το ίδιο τεστ.

Το ενδιαφέρον του κ. Μητσοτάκη τράβηξαν η Ομάδα Αεροναυτικής, η Ομάδα Ρομποτικής και η Ομάδα Ηλεκτροκίνητου Αυτοκινήτου του ΑΠΘ. Ενημερώθηκε για τους σκύλους οδηγούς και φωτογραφήθηκε με μικρούς και μεγάλους που του το ζήτησαν.

240681

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...