394
Ο Πρωθυπουργός με τη φανέλα της ομάδας κατά την επίσκεψή του στην 82η ΔΕΘ | Intimenews/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Τσίπρας του… Βορρά μιλά για πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2017, 17:37
Ο Πρωθυπουργός με τη φανέλα της ομάδας κατά την επίσκεψή του στην 82η ΔΕΘ
|Intimenews/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Τσίπρας του… Βορρά μιλά για πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2017, 17:37

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται ως ένθερμος οπαδός του ΠΑΟΚ, όταν ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη. Μολονότι φίλαθλος του Παναθηναϊκού με οικογενειακή μάλιστα παράδοση, ο Πρωθυπουργός φιλοτεχνεί ένα προφίλ παοκτσή όταν βρίσκεται ανάμεσα σε παοκτσήδες.

Και στην 82η ΔΕΘ έχει τη μεγαλύτερη αναλογία οπαδών του ΠΑΟΚ ανά τετραγωνικό μέτρο μετά τον Εύοσμο, όπου στα τέλη της άνοιξης ο κ. Τσίπρας είχε πάλι παίξει με τα οπαδικά συναισθήματα των πολιτών, αναφερόμενος και στον τρόπο που ο Δικέφαλλος του Βορρά είχε μόλις κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδος, μολονότι η επίσκεψή του ήταν τότε για ένα Κέντρο Υγείας.

Ετσι και τώρα λοιπόν. Ο Πρωθυπουργός παρέλαβε από την ΠΑΕ (του Ιβάν Σαββίδη) ένα ιδιαίτερο δώρο, την φανέλα του ΠΑΟΚ, κατά την περιήγησή του στα περίπτερα της 82ης ΔΕΘ. Λίγο πριν αναχωρήσει ο Πρωθυπουργός από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ το Σάββατο, εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ του προσέφερε μια ασπρόμαυρη ποδοσφαιρική φανέλα.

«Πάμε για πρωτάθλημα», ήταν το σχόλιο του προέδρου της ΔΕΘ – HELEXPO, Τάσου Τζήκα προς τον Αλέξη Τσίπρα. Ο εκπρόσωπος του Δικεφάλου από την πλευρά του υποστήριξε πως η αρχή με το να χαρίζεται φανέλα στον Πρωθυπουργό έγινε πέρσι, μια κίνηση που σκοπεύουν οι ασπρόμαυροι να την κάνουν θεσμό.

238649
(Intimenews/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)

Δεν ήταν όμως αυτή η μοναδική του αναφορά στην ομάδα.

Νωρίτερα, ενώ επισκεπτόταν περίπτερα υπουργείων και δημόσιων οργανισμών στη ΔΕΘ, σταμάτησε στο περίπτερο του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον του έργου, λέγοντας ότι «είναι η πρώτη φορά που το Μετρό της Θεσσαλονίκης δεν είναι ανέκδοτο», δήλωσε. Πρόσθεσε δε αστειευόμενος ότι «το μόνο που μένει στην πόλη είναι να πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα». Τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο ήταν το 1985. Και στο μπάσκετ το 1992. Εκτοτε ο τίτλος αγνοείται – και τον αναφέρουν όσοι πολιτικοί έχουν προφανώς να πάρουν κάτι σε αντάλλαγμα.

Ο Πρωθυπουργός όπως είπαμε συνηθίζει να αναφέρεται στον ΠΑΟΚ όταν ανεβαίνει στην πόλη.

Τον περασμένο Μάιο, στα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στον Εύοσομο της Θεσσαλονίκης (μια συνοικία φανατικών ΠΑΟΚτσήδων), ο Πρωθυπουργός είχε επιτεθεί στη ΝΔ και στον (περιγραφόμενο από τον ίδιο ως μη Παοκτσή) πρόεδρό της με ένα ποδοσφαιρικό σχόλιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις δύο ημέρες νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει «πέτσινο» το γκολ του ΠΑΟΚ στον τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ, δίνοντας στον Πρωθυπουργό αφορμή να σχολιάσει ότι «τα βλέπουν όλα πέτσινα. Πέτσινα τα αντίμετρα, πέτσινο το Κύπελλο του ΠΑΟΚ, πέτσινο το Κέντρο Υγείας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...