252
| Sputnik/Alexei Nikolsky/Kremlin via REUTERS

O Πούτιν διέταξε να εκκενωθεί η μεθόριος της Ρωσίας με τη Βόρεια Κορέα

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2017, 13:15

O Πούτιν διέταξε να εκκενωθεί η μεθόριος της Ρωσίας με τη Βόρεια Κορέα

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2017, 13:15

Ανησυχία για τα χειρότερα; Ή μια προγραμματισμένη «άσκηση» σε μια περιοχή ούτως ή άλλως ασταθή; Σε κάθε περίπτωση η είδηση ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή να απομακρυνθούν 1.500 ρώσοι πολίτες από τα σύνορα της Ρωσίας με τη Βόρεια Κορέα στην Απω Ανατολή, μαρτυρά ότι η κρίση στην κορεατική χερσόνησο ανησυχεί και τους πιο ψύχραιμους. Την είδηση μετέφερε η βρετανική Daily Mail που επικαλείται ρωσικά ΜΜΕ και ακολουθεί τους νέους βρυχηθμούς του Κιμ Γιονγκ-Ουν κατά των Ηνωμένων Πολιτειών μετά και την εκτόξευση πυραύλου προς την Ιαπωνία.

Ο Κιμ είχε χαρακτηρίσει την εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου ως ένα «πρώτο βήμα της στρατιωτικής επιχείρησης του Λαϊκού Στρατού της Κορέας στον Ειρηνικό και ένα βαρυσήμαντο πρελούδιο στον περιορισμό του Γκουάμ». Η νήσος είναι αμερικανό έδαφος και ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας πολιτικός που μπορεί να συγκρατήσει εύκολα τα νεύρα του.

Αλλά και ο πιο ψύχραιμος, ο ρώσος ομόλογός του, προέβη σε μια ασυνήθιστη κίνηση καθώς έδωσε εντολή να μεταφερθούν εκατοντάδες πολίτες σε «ασφαλείς περιοχές» στα ανατολικά της ρωσικής επικράτειας, μακριά από τα σύνορα με τη Β. Κορέα.

Η εντολή φαίνεται ότι ήταν προφορική, και δόθηκε από το τμήμα περιφερειών του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Περιστατικών. Σύμφωνα με τον ιστότοπο FedPress.ru, η μετεγκατάσταση παρουσιάστηκε ως «εκπαιδευτική άσκηση», η οποία ήταν προγραμματισμένη.

43B052CF00000578-4834546-image-a-7_1504041010289
Ο χάρτης με τα σύνορα της Ρωσίας με τη Β. Κορέα

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα προειδοποίησε μάλιστα ότι η βορειοκορεατική κρίση θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένοπλη αντιπαράθεση που θα «οδηγήσει τον κόσμο στο χείλος μιας καταστροφής».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...