300
Κατάστημα των Hondos Center. Η εταιρεία προέβη σε διευκρινιστική ανακοίνωση σχετικά με την πτώχευση της Χόντος Παλλάς Πολυκαταστήματα ΑΕ | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τι συνέβη τελικά με τα Hondos Center

Protagon Team Protagon Team 2 Αυγούστου 2017, 12:31
Κατάστημα των Hondos Center. Η εταιρεία προέβη σε διευκρινιστική ανακοίνωση σχετικά με την πτώχευση της Χόντος Παλλάς Πολυκαταστήματα ΑΕ
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τι συνέβη τελικά με τα Hondos Center

Protagon Team Protagon Team 2 Αυγούστου 2017, 12:31

Στον καιρό του διαδικτύου και των social media εύκολα γίνονται παρεξηγήσεις. Ετσι, μια είδηση για πτώχευση της εταιρείας Χόντος Παλλάς Πολυκαταστήματα, παρερμηνεύτηκε ως κατάρρευση των Hondos Center! Ηταν τέτοια η σύγχυση που η διοίκηση της εταιρείας Hondos Center αναγκάστηκε να προβεί σε ανακοίνωση ώστε να διευκρινίσει ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πτωχευμένη εταιρεία Χόντος Παλλάς Πολυκαταστήματα ΑΕ, συμφερόντων Γιώργου Χόντου.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει κάποια σχέση αλλά αυτή έχει πάψει να υφίσταται εδώ και χρόνια. Η Χόντος Παλλάς Πολυκαταστήματα ΑΕ διατηρούσε το δικαίωμα χρήσης του σήματος της αλυσίδας για μόλις τρία καταστήματα. Η συγκεκριμένη επιχείρηση βρισκόταν σε οικονομικό αδιέξοδο τα τελευταία χρόνια και τα ιδιόκτητα ακίνητα που κατείχε είχαν οδηγηθεί στη διαδικασία του πλειστηριασμού. Δεν είχε άλλωστε δημοσιεύσει ισολογισμό για τα τελευταία τρία χρόνια και είχε προβεί σε παύση πληρωμών από την άνοιξη του 2015.

Στην ανακοίνωση της Hondos Center, επισημάνθηκε ότι «τα Hondos Center επιθυμούν να ενημερώσουν τους συνεργάτες τους, τους προμηθευτές τους και το καταναλωτικό τους κοινό ότι δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την Χόντος Παλλάς Πολυκαταστήματα ΑΕ, η οποία σήμερα πλέον δεν υπάρχει».

Σύμφωνα με όσα επισημαίνονται στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, από την ίδρυση τους το 1967 έως σήμερα, τα Hondos Center αριθμούν τα 75 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και είναι γνωστά ως το πιο καθιερωμένο δίκτυο λιανικής στην ελληνική αγορά. Με πάνω από 6.000 άτομα προσωπικό, η εταιρεία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες καλλυντικών και προϊόντων ομορφιάς στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η εταιρεία Χόντος Παλλάς Πολυκαταστήματα τέθηκε σε καθεστώς πτώχευσης έπειτα από απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Η εταιρεία δεν έχει δημοσιεύσει τις οικονομικές καταστάσεις των τελευταίων τριών χρήσεων. Σύμφωνα, όμως με τον ισολογισμό του 2013, οι συνολικές υποχρεώσεις της ανέρχονταν σε 77,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 24,3 εκατ. ευρώ αφορούσαν τους προμηθευτές, ενώ τα χρέη προς ασφαλιστικούς οργανισμούς και εφορία ξεπερνούν τα 9 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...