344
|

Παππάς: «Ο Τσίπρας έφερε 200.000 θέσεις εργασίας»!

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2017, 13:44

Παππάς: «Ο Τσίπρας έφερε 200.000 θέσεις εργασίας»!

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2017, 13:44

Ως μετρ του κυβερνητικού επικοινωνιακού παιχνιδιού, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς έπιασε την κουβέντα περί γραβάτας-χρέους από εκεί που την άφησε ο Αλέξης Τσίπρας, σε μια εμφανή προσπάθεια να μετριαστούν οι όποιες αντιδράσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για τα νέα μέτρα και το κατ’ ουσίαν νέο μνημόνιο.

Ο κ. Παππάς σχολίασε τη δήλωση του Πρωθυπουργού, ότι θα «αναγκαστεί να φορέσει γραβάτα γιατί θα υπάρξει ρύθμιση του χρέους», λέγοντας: «Δεν ξέρω αν θα φορέσει γραβάτα ο Τσίπρας, ξέρω ότι μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα δοθεί λύση για το χρέος… Θα κοιτάξουμε να του πάρουμε την καλύτερη (γραβάτα)» πρόσθεσε χαριτολογώντας ο υπουργός. Η λύση για το χρέος, εκτίμησε ο υπουργός, «θα βγάζει και το τελευταίο σύννεφο αβεβαιότητας».

Αλλά βέβαια, ο κ. Παππάς δεν σταμάτησε εκεί. Στη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ισχυρίστηκε ότι ο κ. Τσίπρας «έφερε 200 νέες χιλιάδες θέσεις εργασίας ενώ επί των προηγούμενων μνημονικών κυβερνήσεων χαθήκαν 800 χιλιάδες».

Και βεβαίως υποστήριξε ότι η ύπαρξη των αντίμετρων που ισοσκελίζουν τα μέτρα και το γεγονός ότι η κυβέρνηση έτυχε όλους του στόχους του προγράμματος υπονομεύει στρατηγικά την επιχειρηματολογία της ΝΔ…

«H μεγαλύτερη πιθανότητα είναι να πάμε για συνολική συμφωνία στις 22 του μηνός στο Eurogroup, είτε λίγες μέρες μετά. Το να περάσουν 10 ημέρες δεν είναι σημαντικό. Τόσα χρόνια περιμέναμε για το θέμα του χρέους» δήλωσε στο μεταξύ, μιλώντας στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μπακογιάννη: «Να χαρίσουν οι συνταξιούχοι στον Τσίπρα μια γραβάτα»

Τα περί γραβάτας δεν άντεξε και σχολίασε -πάλι στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ- η Ντόρα Μπακογιάννη. «Δεν μπορώ να μην σχολιάσω την γελοιότητα του θέματος. Εγώ θα καλέσω όλους τους συνταξιούχους, που θα χάσουν, κατά πάσα πιθανότητα, περίπου 2,5 συντάξεις με το νέο πακέτο, όλους τους μισθωτούς, που θα χάσουν μετά βεβαιότητος έναν μισθό, από τη μείωση του αφορολογήτου, και όλους τους ανέργους, οι οποίοι δεν έχουν προοπτική δουλειάς, να χαρίσουν στον κ. Τσίπρα μία γραβάτα», είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής της ΝΔ. «Σε περίπτωση που δεν μπορούν να την χαρίσουν, να πάνε να την αγοράσουν μεταχειρισμένη και να στείλουν στον κ. Τσίπρα γραβάτα», προσέθεσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σταύρος Θεοδωράκης του Ποταμιού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...